Project

Sport- en Waterpark H2O Herford

Ter renovatie en ter aanvulling van het peuterbad heeft Watergames & More bij het Duitse sport- en waterpark van H2O Herford een Spray Park gerealiseerd, gethematiseerd in het jungle-thema van ‘Tabokiri’. Om voor H2O Herford een spetterende attractie te realiseren heeft Watergames & More het peuterbad omgebouwd tot een interactieve waterspeelplaats.

Werkzaamheden project
Om H2O Herford zoveel mogelijk te ontzorgen heeft Watergames & More alle zaken die komen kijken bij de realisatie van een Spray Park gecoördineerd. Watergames & More is betrokken geweest bij het gehele proces van A tot Z; van maatwerk-ontwerp, tot aan het verzorgen van alle bouwkundige werkzaamheden en de  waterzijdige installatie. Het ontzorgen van de opdrachtgever is terug te zien in het verschuiven van de planning voor H2O Herford. Vanwege de Corona-maatregelen was het zwembad genoodzaakt om enige tijd te sluiten. Op verzoek van de opdrachtgever is Watergames & More daarom in die tijd gestart met de werkzaamheden. Hierdoor hoefde het zwembad later in het jaar niet onnodig te sluiten vanwege de verbouwing.

Spray Park elementen
Het Spray Park heeft een oppervlakte van ongeveer 75 m². H2O Herford heeft er onder andere voor gekozen om drie Surf Stones en een Gecko-grondspuiter te plaatsen. De Surf Stones zijn natte stenen met leuke en zachte watereffecten. De stenen zijn gezandstraald voor een gripvast en veilig speeloppervlak en kunnen achteraf over bestaande grondspray worden aangebracht voor een frisse, nieuwe look. De Gecko-grondspuiter is een interactief element in de vorm van een Gecko. De Gecko barst uit met een steeds grotere sproeier als kinderen samenwerken om de sproeikoppen te bedekken. Daarnaast bevat het ontwerp Spray Park elementen van onze partner Waterplay Solutions Corp. als grassprieten, vlinders, een rivier en bloemen, zodat het volledig aansluit bij het jungle-thema van ‘Tabokiri’, het jungle-eiland van H2O Herford.

Thematisering met mascottes
Het Spray Park is volledig gethematiseerd. In het ontwerp zijn diverse figuren uit het H2O Herfords’ Tabokiri- verhaal te vinden, zoals Freddy de aap, Koko de pagegaai en Splash. Splash is een bijzonder element in het Spray Park geworden. Door middel van maatwerk is Splash nu een interactief waterspeelelement.

Splash

Realisatie maatwerk objecten
De mascottes en de mangrove-boom zijn handmatig gevormd door geperst schuim te snijden en schuren tot de juiste vorm bereikt was. De maatwerkobjecten zijn daarna gelamineerd met polyester hars, verharder en glasmatten. Dit gaat via de ‘hand lay-up’ methode, waarbij de maatwerkobjecten van het Spray Park laag voor laag, met de hand, op worden gebouwd. Er wordt een hoogwaardige gelcoating aangebracht en vervolgens worden er met de hand verschillende lagen glasmatten met polyesterhars op gelamineerd. Dit zorgt voor een stevig geheel.

Het uitgeharde glasvezelversterkte polyester is afgewerkt met een topcoating. Dit dient als beschermlaag tegen zwembadwater. De toegepaste coatings en het percentage glasvezel in het glasvezelversterkte polyester zorgen uiteindelijk voor het kwaliteitsniveau van de maatwerkobjecten in het Spray Park. Tot slot zijn de maatwerkobjecten met de kwast gedecoreerd met een gepigmenteerde polyester gelcoat (ISO kwaliteit) en afgedekt met een transparante polyester polylak (NPG kwaliteit).

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Zwembad Reidener Schwämm Redange-sur-Attert, Luxemburg
Spray Parks
Baxmannbad Hessisch Oldendorf, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Zwembad Aarweide Nieuwveen
Spray Parks
Freibad Copa Ca Backum Herten, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact