Project

Zwembad Den Hommel

In de zomer van 2020 heeft Watergames & More in Zwembad Den Hommel te Utrecht een Spray Park gerealiseerd. Een bijzonder onderdeel van dit project is de SROI-actie, waardoor er maar liefst 250 Utrechtse kinderen kosteloos kunnen genieten van waterpret.

Werkzaamheden project
Het Spray Park van Zwembad Den Hommel is turn-key opgeleverd door Watergames & More. De opdracht omvatte het ontwerpen, leveren en monteren van een volledig functionerend Spray Park met alle bijbehorende installaties, aansluitingen en terreininrichting.

Projectinformatie
De waterspeeltuin heeft een oppervlakte van 228 m² (413m² inclusief overspray zone). Het Spray Park van Zwembad Den Hommel is zó ontworpen dat het voor diverse leeftijdsgroepen (0-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar) aantrekkelijk, intuïtief en veilig is om mee te spelen. Voor de jongere kinderen zijn er lage, rustige waterspeeltoestellen en voor de oudere kinderen zijn er hoge, actieve toestellen.

Een voorbeeld van een toestel voor de jongste leeftijdsgroep is de Discovery Stream. (Te zien links op bovenstaande afbeelding.) Dit is een dynamische kreek vol spannende uitdagingen waarmee de loop van het water kan worden beïnvloed, zoals raderen en sluizen. De stroom speelt in op de fascinatie van kinderen voor water en zorgt op een speelse manier voor de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie en fijne & grove motoriek.
Voor de oudere leeftijdsgroep is de Mega Soaker de absolute trekpleister van dit Spray Park. De Mega Soaker is een grote kantelemmer, die ca. 150 liter water op een grote plaat uitstort, die het water uit elkaar laat spatten. Andere voorbeelden van waterspeeltoestellen in het Spray Park van Zwembad Den Hommel zijn de Splash Blasters en de Team Blaster (beide waterkanonnen), waarbij kinderen samen moeten werken om het waterkanon te bedienen. De waterkanonnen kunnen 360 graden draaien, maar hebben een sproeiradius van maar 120 graden. Mensen die aan de kant zitten kunnen niet worden natgespoten, doordat het kanon zichzelf in een bepaalde draaihoek afsluit. Doordat kinderen dit wel zullen proberen, ontstaat er een leuke interactie tussen de spelende kinderen en het publiek rondom het Spray Park.

Social return
Bij openbare aanbestedingen is het gebruikelijk om voorwaarden te stellen op het gebied van Social Return, ook wel SROI (Social Return on Investment) genoemd. Het doel van Social Return is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te re-integreren en/of te ondersteunen.
Ook bij deze aanbesteding behoorde SROI tot de richtlijnen. Meer informatie over deze richtlijnen vindt u hier. Omdat bij de realisatie van een Spray Park heel specifieke vakkennis en strenge veiligheidseisen komen kijken, heeft Watergames & More in overleg met de opdrachtgever ervoor gekozen om geen arbeidsplaatsen te verschaffen, maar juist de aandacht te richten op de gebruikers van het Spray Park. Watergames & More heeft onder andere zwembadkaartjes beschikbaar gesteld aan kinderen in armoede, door middel van vouchers via de Voedselbank Utrecht. Er zijn zo’n 250 vouchers beschikbaar. Een voucher biedt een toegangsarrangement voor een kind mét een ouder/begeleider. Totaal kunnen er dus door deze actie 250 kinderen kosteloos genieten van waterpret in het Spray Park van Zwembad Den Hommel.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Zwembad Reidener Schwämm Redange-sur-Attert, Luxemburg
Spray Parks
Baxmannbad Hessisch Oldendorf, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Sport- en Waterpark H2O Herford Herford, Duitsland
Spray Parks
Zwembad Aarweide Nieuwveen
Spray Parks
Freibad Copa Ca Backum Herten, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact