Project

Zwemparadijs Otterveurdt

Zwembad Hoensbroek, voorheen Zwemparadijs Otterveurdt, is twee spectaculaire waterglijbanen rijker. Watergames & More realiseerde in de zomer van 2020 twee waterglijbanen voor het zwembad: een Challenger met Dazzler en een Voyager. De nieuwe waterglijbanen zullen zorgen voor nog meer plezier in het zwembad.

Uitdagende Challenger met Dazzler (cone)
De Challenger buisglijbaan met een diameter van 1200 mm is 81,3 meter lang en heeft een starthoogte van 10,2 meter. De waterglijbaan is uitgerust met daglicht- en LED-effecten. Daarnaast is de waterglijbaan voorzien van een start-stop systeem en touch points door de waterglijbaan heen. Daarmee worden bezoekers uitgedaagd om tijdens de glijbaanrit zoveel mogelijk punten te raken en een hoge score neer te zetten. De waterglijbaan is ook voorzien van tijdsregistratie. Daarmee kunnen bezoekers zichzelf en anderen uitdagen om de snelste score te behalen.

Om de waterglijbaan extra spectaculair te maken is er een Dazzler aan de Challenger toegevoegd. Vanuit de Challenger glijden bezoekers de waterglijbaan met trechtervorm binnen en tegen de wand omhoog net zo lang tot ze de Dazzler weer uitgaan. Door het toevoegen van de Dazzler wordt een speciale beleving gecreëerd.

Bandenglijbaan Voyager
De tweede waterglijbaan die is gerealiseerd is een Voyager. Dit een leuke en spectaculaire waterglijbaan. Doordat het een bandenglijbaan is krijgen de bezoekers een hele andere beleving dan bij de Challenger. De waterglijbaan heeft een doorsnee van 1400 mm en is 88,5 meter lang. Beide waterglijbanen zijn op dezelfde starttoren bevestigd.

De waterglijbaan is voorzien van een interactief systeem en uitgerust met LED-RGB spots en start-stopsysteem. Voor een nog uniekere glijbaanrit is gekozen voor multimedia-effecten. Voordat de rit begint, kan gekozen worden uit meerdere thema’s. Alle licht- en geluideffecten worden vervolgens aangepast aan het gekozen thema. De bezoeker beleeft gegarandeerd een adembenemende rit.

Onze designer Chieneke was bij de keuring van de waterglijbaan aanwezig en testte de waterglijbanen zelf. Zie het filmpje hieronder.

“Ik vind het altijd leuk om waterglijbanen te testen die wij zelf hebben gemaakt. En vooral bij dit project. Het is leuk om over de mogelijke condities na te denken om de glijervaring te optimaliseren en dit vervolgens in de praktijk te kunnen testen.

– Chieneke van Straten, designer bij Watergames & More –

Werkzaamheden
De nieuwe waterglijbanen zijn gerealiseerd ter vervanging van de oude waterglijbaan. Om de nieuwe waterglijbanen realiseren is de bestaande starttoren bouwkundig gerenoveerd en opgehoogd. De oude waterglijbaan is volledig weggehaald en de nieuwe waterglijbanen zijn aan de gerenoveerde starttoren geplaatst.

Anbringen des Dazzlers an der Challenger.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact