Project

Zwembad Aarweide

Openluchtzwembad Aarweide in Nieuwveen, Zuid-Holland heeft extra speelwaarde aan het zwembad toegevoegd. In opdracht van Stichting Zwembad Aarweide heeft Watergames & More een outdoor Spray Park gerealiseerd om zo de attractiewaarde te vergroten. In samenwerking met het zwembad is het Spray Park gerealiseerd in fases.

Werkzaamheden project
Voor de realisatie van het Spray Park heeft Watergames & More zowel bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden gericht. De bouwkundige werkzaamheden bestonden uit het ontgraven en verwerken van de grond, stellen van de fundering, het inbrengen van zand en het realiseren van een gewapende betonnen vloer. Watergames & More heeft het leidingwerk inclusief de aansluiting van het manifold (het elektromagnetische kleppenregister) en de afvoeren aangesloten op de bestaande waterbehandelingsinstallatie. Daarnaast hebben wij een attractiepomp geplaatst en de Spray Park elementen afgemonteerd. Voordat het Spray Park werd opgeleverd, is er zoals gebruikelijk eerst proef gedraaid om alle elementen goed af te stellen. Er heeft vervolgens een overdracht plaatsgevonden met de opdrachtgever om het project op te leveren.

openluchtzwembad Aarweide

Realisatie in fases
Er is voor gekozen om gefaseerd te investeren in het Spray Park. Dat betekent dat het waterspeeltoestel Aneth Bloom (op de bovenstaande render in het midden van het park te zien) later wordt gerealiseerd. Door onze unieke PlayPHASE-basis is dit eenvoudig: De universele ‘voet’ die in de vloer is gestort, is zowel geschikt voor een grondspuiter als voor een watertoestel. Het zwembad kan dus een deel van de investering uitstellen tot een later stadium. Dit is een passend voorbeeld van hoe Watergames & More samenwerkt met de opdrachtgever om tot de best passende uitvoering te komen door middel van een kostenefficiënte investering. Om de opdrachtgever te ondersteunen in het realisatieproces, hebben we de projectcoördinatie gedurende het hele project verzorgd.

Thematisering en toestellen Spray Park
Een Spray Park kan geheel naar wens worden ingericht. Voor elk Spray Park maken we een uniek ontwerp en/of er kan gekozen worden voor verschillende thema’s. Stichting Zwembad Aarweide heeft gekozen voor een Spray Park met het thema Play Pals van Waterplay Solutions Corp.. De collectie van Play Pals bevat diverse spetterende waterspeeltoestellen.

De Fun-Brella is een van deze elementen. De Fun-Brella heeft een uniek watereffect waarbij het water als een waterval naar beneden valt in de vorm van een paraplu. De Fun-Brella is geschikt voor alle leeftijden. Ook de Spinny Squirt geeft een speels watereffect. De Spinny Squirt draait 360°,  waardoor kinderen van alle kanten nat gespoten worden. De Spinny Squirt stimuleert daarmee de motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen. De Spray Tunnel zorgt voor nog meer plezier in het Spray Park en bestaat uit een aantal schuin geplaatste sproeiers, waardoor er een watertunnel ontstaat.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Zwembad Reidener Schwämm Redange-sur-Attert, Luxemburg
Spray Parks
Baxmannbad Hessisch Oldendorf, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Sport- en Waterpark H2O Herford Herford, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Freibad Copa Ca Backum Herten, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact