Een Spray park is volgens onze definitie een interactieve waterspeelplaats, waarbij het water op een vlakke vloer terecht komt en direct wordt afgevoerd. Dat maakt een Spray Park super veilig en dus is er in een Spray Park geen toezicht nodig van een badmeester. Er is geen verdrinkingsgevaar.

In principe kan ieder bassin worden omgebouwd tot Spray Park. Veelal kan het Spray Park dan worden aangesloten op de bestaande waterbehandelingsinstallatie van het bassin. De kosten van de exploitatie van een Spray Park zijn vele malen lager dan die van het in stand houden van een bassin.

In een waterpark of bestaand zwembad kan een Spray park worden gesitueerd op het zwembad perron. Waterspeeltoestellen uit ons programma kunnen ook toegevoegd worden op de bassinrand of in de ondiepere gedeelten van bassins (ook achteraf).

Ja, een Spray Park kan ook heel goed in een binnensituatie worden gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is het indoor Spray Park bij Vakantiepark De Krim of bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe.

De toepassing van recycling rubber als ondergrond in een Spray park is niet aan te bevelen. Rubber is niet UV bestendig, kan niet tegen chloor en zuur, gaat snel verharden, en al snel zullen er rubber deeltjes in de filterinstallatie terecht komen. PolySoft Aqua heeft deze nadelen niet.

Ja, dat kan in principe, zolang de staalconstructie van voldoende kwaliteit is. Er zal ter plekke moeten worden beoordeeld welke soort polyester delen passend zijn en of er aanpassingen moeten worden gemaakt aan de staalconstructie.

Ja, als er watertoevoer is kan een waterglijbaan als op zichzelf staande constructie worden geplaatst. Wij raden in het kader van ‘goed huisvaderschap’ wel altijd aan om met behandeld water te werken. Als er geen bassin is wordt er gewerkt met een opvangelement dat wij ‘skim-out’ noemen.

Wij werken met een team gespecialiseerde monteurs die met uiterste zorg onze waterglijbanen monteren. Met liefde voor het product zorgen zij dat uw waterglijbaan perfect komt te staan. Als het nodig is om met fluweelzachte handschoenen te werken, dan doen zij dat.

Ja, het gaat schimmelvorming tegen en helpt de ontwikkeling van bacteriën tegen te gaan. Daarnaast verminderen de harde voegen de onderhoud aan uw waterglijbaan doordat er geen siliconenkit meer vervangen hoeft te worden. Zij verlengen zelfs de levensduur van uw glijbaan doordat de elementen minder gevoelig zijn voor de krachten die erop in werken.

In alle buisglijbanen is het mogelijk om te werken met daglicht- en multimedia-effecten, dat kan LED verlichting zijn in allerlei patronen, tot een sterrenhemel aan toe, en er kan zelfs met geluidseffecten worden gewerkt. Het is ook mogelijk een interactief multimedia programma te installeren (met ’touch’ sensoren, om een aanraakspel te maken). Daglichteffecten en patronen in het polyester van de waterglijbanen kunnen ook worden toegepast bij familieglijbanen, spacebowls en andere typen waterglijbanen.

Ja, onze waterglijbanen voldoen volledig aan de Nederlandse wetgeving. Elke glijbaan wordt nauwkeurig ingepland in de gewenste situatie, waarbij wordt gezorgd dat deze volledig norm-conform wordt geplaatst. Alle ontwerpen zijn, te allen tijde, in overeenstemming met de EN 1069. Onze waterglijbanen worden na plaatsing op locatie gekeurd en voorzien van een certificaat dat dit bevestigd.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact