Nieuws

Uniek Spray Park in het Duitse sport- en waterpark H2O Herford

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: zwembaden

Watergames & More heeft het peuterbad van Sport- en Waterpark H2O Herford gerenoveerd tot een nieuwe waterattractie. Hierbij is de helft van het peuterbad ingericht als Spray Park. De gemeente Herford ligt precies tussen Münster en Hannover, in de Duitse deelstaat ‎Noordrijn-Westfalen. Het nieuwe Spray Park verbreedt en vergroot de attractiewaarde van het huidige jungle-eiland voor kinderen, Tabokiri genaamd.

Thema
Het Spray Park is ongeveer 75 m² en bevat waterspeeltoestellen van onze partner Waterplay Solutions Corp.. Om aan te sluiten bij het jungle-thema van ‘Tabokiri’ bevat het Spray Park waterspeeltoestellen zoals grassprieten, vlinders, een rivier, bloemen en dieren. Decoratieve objecten als bomen en rotsen zorgen voor de verdere aankleding. De vloer is in een beige zandkleur uitgevoerd, om deze goed aan te laten sluiten bij het thema.

Werkzaamheden
Watergames & More is betrokken bij het gehele proces van A tot Z; van het maatwerk-ontwerp, tot aan het verzorgen van alle bouwkundige werkzaamheden en de waterzijdige installatie. Om de opdrachtgever zo volledig mogelijk te ontzorgen, coördineren wij alle zaken die komen kijken bij de realisatie.

Een concreet voorbeeld van het ontzorgen is het verschuiven van de planning voor de opdrachtgever. Vanwege de coronamaatregelen was H2O Herford genoodzaakt om enige tijd te sluiten. De opdrachtgever heeft ons daarom verzocht in die tijd te starten met de werkzaamheden, zodat zij later in het jaar het zwembad niet onnodig hoefden te sluiten vanwege de verbouwing.

Hieronder is te zien hoe de vloer wordt geprepareerd om het Spray Park te kunnen realiseren.

Thematisering en mascotte
Het bijzondere aan dit project is dat Watergames & More van het peuterbad bij H2O Herford een interactieve waterspeelplaats heeft gemaakt, een Splash Area genaamd. Hierbij kan de vormgeving en indeling van een peuterbassin volledig naar wens worden aangepast. Op deze manier wordt elk peuterbad een spetterende attractie, die past bij de doelgroep(en) die u wilt aanspreken.

Daarnaast is het Spray Park volledig gethematiseerd. In het ontwerp komen diverse figuren voor uit het H2O Herfords’ Tabokiri-verhaal, zoals Koko de papegaai en Freddy de aap. Splash, ook één van de figuren, is een bijzonder onderdeel van het ontwerp geworden. Door middel van maatwerk is er een interactief waterspeelelement van Splash gemaakt.

Meer informatie?
Meer weten over dit project of over de mogelijkheden om op uw eigen locatie een Spray Park te realiseren? Neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact