Project

Berkenhof Tropical Zoo

Als onderdeel van een grootschalige opknapbeurt van de buitenruimte van Berkenhof Tropical Zoo, heeft Watergames & More een Spray Park gerealiseerd. Op deze manier heeft de tropische tuin de bezoekers een divers aanbod te bieden, ongeacht de weersomstandigheden. Naast het Spray Park realiseert Tropical Zoo een terras, zodat zowel kinderen als ouders optimaal van de buitenruimte kunnen genieten.

Werkzaamheden project
Watergames & More is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij het proces. In de fases van het ontwerp en het verkrijgen van de vergunning is er intensief contact geweest om de realisatie werkelijkheid te laten worden. In de ontwerpfase is er zelfs een ontwerp geschetst van de omgeving om het Spray Park heen, om de aanvraag tot de vergunning kracht bij te zetten.

Ten behoeve van de realisatie hebben we werkzaamheden verricht zoals het plaatsen van een techniekkelder, het aanleggen van de complete waterzijdige installatie inclusief buffercompartiment en filterinstallatie, het aanleggen en afwerken van de Spray Park vloer, het bestraten van de overspray zone, het plaatsen en monteren van de toestellen, en het complete inregelen van het Spray Park.

Sproeiprogramma Spray Park
Het Spray Park sproeit via een voorgeprogrammeerde cyclus. In een programma van 3 tot 4 minuten, geven de toestellen in een bepaalde samenstelling water. Ongeveer 70% van de toestellen geeft tegelijkertijd water. Naast ons voorstel voor een programma, kan dit ook desgewenst door de opdrachtgever zelf worden samengesteld. Doordat de toestellen elkaar afwisselen op het Spray Park wat betreft water geven, worden kinderen gestimuleerd om zich over de waterspeeltuin te bewegen, om van toestel naar toestel te gaan.

Thema
Het bijna 390m² grote Spray Park bevat waterspeeltoestellen uit de Grasslands-serie van Waterplay Solutions Corp.. De organische vorm, kleurige toestellen en het natuurlijke thema van Grasslands passen goed bij de ambiance en de bewoners van de tropische tuin. Tijdens de schetsfase heeft onze accountmanager de opdrachtgever geadviseerd over het thema. Aangezien het bestemmingsplan een tropische dierentuin voorschreef, hebben wij een ontwerp met natuurlijke vormen gemaakt dat hierbij aansluit. Er is uiteindelijk gekozen voor toestellen zoals de Ladybug Soaker (een grote kantelemmer in de vorm van een lieveheersbeestje), een Flutter en Sparx (watertoestellen met een vlinder en een libelle), en diverse watergevende stenen en bloemen, zoals de Corn Poppy (een rode klaproos) en een Aneth Bloom (geel bloeiende dille).

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Eis Greissler Krumbach, Oostenrijk
Spray Parks
Spray Parks
Wellnesscentrum Les Thermes Strassen en Bertrange
Spray Parks
Indoor Spielplatz Springolino Herford, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact