Project

Eis Greissler

Ieder jaar wordt er per persoon ongeveer zes liter ijs geconsumeerd, maar waar wordt ijs nu eigenlijk gemaakt? Een van deze locaties is Krumbach in Oostenrijk waar ijsproducent Eis Greissler de lekkerste ijsjes maakt in de ijsfabriek. Bij deze ijsfabriek mocht Watergames & More in het ‘Erlebnisbereich’ in het voorjaar van 2021 twee gethematiseerde waterspeelplaatsen realiseren in een ijs-thema. Met de realisatie van de waterspeelplaatsen biedt Eis Greissler haar gasten extra verkoeling in warme zomers en een nóg hogere attractiewaarde.

Het “Erlebnisbereich” nabij de ijsfabriek bestaat uit outdoor faciliteiten waar kinderen uren kunnen spelen. Glijden, schommelen, klimmen het kan er allemaal en vanaf nu is er ook volop waterpret aanwezig. Watergames & More mocht voor de Oostenrijkse ijsproducent twee gethematiseerde waterspeelplaatsen realiseren. Omdat voor Eis Greissler de beleving van de bezoeker erg belangrijk is, moest dit natuurlijk ook in de waterspeelplaatsen terug komen. Het Spray Park is dan ook ontwikkeld in een ijs-thema. We hebben uitgebreid de website van Eis Greissler bestudeerd en geanalyseerd op welke wijze zij hun ijsproducten aanbieden en serveren, en wat de look en feel is van hun verkooppunten. Daarmee zijn we aan de slag gegaan om tot een ontwerp te komen.

Niet één maar twee waterspeelplaatsen
Het eerste Spray Park is 210m² en bestaat uit verschillende gethematiseerde elementen. De ‘Mega Soaker’ (grote kantelemmer) is bijvoorbeeld een gethematiseerd ijshoorntje en de watertafel is vormgegeven als bakje met ijs en er is ijs, opgediend in een sorbetglas. Het ijs van Eis Greissler wordt gemaakt van biologische melk van hun eigen koeien. Om hierop aan te sluiten is in het Spray Park ook een (watersproeiende) koe opgenomen. Om nog meer beleving te creëren is zelfs de vloer meegenomen in het ijs-thema. Het ontwerp op de vloer stelt een twist voor die wordt gecreëerd bij het draaien van ijs. Als je deze speelplaats ziet kan je het ijs bijna ruiken. De waterspeelstructuur in het Spray Park heeft houtlook gekregen om het bij de omgeving en reeds gerealiseerde speelvoorzieningen maar ook bij het restaurant bij de fabriek te laten passen.

Het tweede Spray Park heeft een oppervlakte van maar liefst 600m². Dit Spray Park is gethematiseerd met natuurlijke elementen zoals een stromende beek in rotspartijen. Voor een echte natuurlijke uitstraling hebben wij daarnaast Waterleafs, grassen, vissen en twee Waterfalls van onze partner Waterplay Solutions Corp. geplaatst.

Uitbreiding van de werkzaamheden
Naast de twee Spray Parks heeft Eis Greissler de opdracht nog verder uitgebreid. Zo heeft Watergames & More schaduwzeilen geplaatst en bestaande beeklopen gerenoveerd en kleurrijk afgewerkt met EPDM, dat er ook uitziet als ijs. De speelaanleidingen en alle sluisjes zijn door Watergames & More in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Hierbij is RVS 316L gebruikt dat bestand is tegen zwembadwater om goede kwaliteit te garanderen.

Werkzaamheden
De engineering, sturingstechniek, Spray Park-elementen en waterspeelstructuur zijn verzorgd door Watergames & More. In samenwerking met de regionale zwembadinstallateur zijn de installatietechnische werkzaamheden uitgevoerd.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Wellnesscentrum Les Thermes Strassen en Bertrange
Spray Parks
Indoor Spielplatz Springolino Herford, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact