Project

Strand Heeg

In Heeg, Friesland, heeft Watergames & More in het voorjaar van 2020 een nieuwe familieglijbaan gerealiseerd. De glijbaan is te vinden aan het strand van het Heegermeer.

Initiatiefnemers
Het realiseren van de waterglijbaan op Strand Heeg is een initiatief van de ondernemersvereniging van Heeg, OVH2000. De glijbaan is mede mogelijk gemaakt door fondsen vanuit het Ondernemersfonds, Súdwest-Fryslân afdeling Heeg de Gemeente SWF, Plaatselijk Belang Heeg, Provincie Fryslân en een aantal lokale sponsoren. De initiatiefnemers hebben de handen ineengeslagen om de gewenste waterattractie op het strand werkelijkheid te laten worden.

Werkzaamheden project
Bij de realisatie van deze waterglijbaan is Watergames & More van begin tot eind betrokken geweest. De Waverider is turn-key opgeleverd. Hiermee hebben wij de opdrachtgever volledig ontzorgd. Watergames & More heeft de engineering, levering, montage en bouwkundige werkzaamheden verzorgd. De ondernemers hebben zelf het leidingwerk, dat water vanuit het meer toevoert opgepakt.  Watergames & More heeft vervolgens op die leidingen het overige leidingwerk aangesloten. Daarnaast hebben wij gezorgd voor de plaatsing van het hekwerk rondom de waterglijbaan. Om een zorgeloze, turn-key oplevering te verzekeren, verzorgde onze projectmanager tevens de coördinatie van het project.

Attractiewaarde
De Waverider is in de zomer van 2020 opgeleverd en een groot succes gebleken! Afgelopen zomer heeft de door OVH2000 zelfgeplaatste sensor maar liefst 232.000 glijbewegingen geregistreerd!

Niet alleen de attractiewaarde van het strand is verhoogd. Het bijkomende voordeel van de realisatie van de waterglijbaan is een stijging van het aantal overnachtingen, omdat kinderen na het zien van de glijbaan in Heeg willen blijven. De gasten gaan natuurlijk ook het dorp in en besteden daar geld. De verwachting is dat de populariteit van de Waverider de concurrentiepositie t.o.v. omliggende recreatiegebieden de komende jaren nog verder zal versterken.

Type glijbaan
De Waverider is waarschijnlijk de oudste en meest gewaardeerde waterglijbaan van alle typen waterglijbanen die wij maken. Het leuke aan deze glijbaan is dat het een echt familieglijbaan is. Met de Waverider kun je met familie of een groep vrienden tegelijk naar beneden glijden. De Waverider is open en veilig. Daarom is de glijbaan ook erg geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Dit maakt de Waverider een ideale attractie voor alle generaties. De Waverider is te realiseren in elke gewenste RAL-kleur of transparant. Het is zelfs mogelijk om een Waverider te realiseren met multimedia- of daglichteffecten.

Strand Heeg heeft ervoor gekozen om de Waverider uit te laten komen in een catch unit. Omdat het water in de catch unit ondiep is  kunnen gebruikers de waterglijbaan snel en veilig verlaten. Watergames & More biedt verschillende soorten catch units. De catch units kunnen volledig naar wens in vrijwel elke RAL-kleur worden uitgevoerd.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact