Nieuws

Hoe twee recreatiebedrijven een goede zomer beleefden ondanks COVID-19

Leestijd:  2,5 minuut
Interessant voor: dagrecreatie

Recreatiebedrijven beleefden een omstreden jaar. Begin 2020 verloren namelijk veel recreatiebedrijven een groot deel van de omzet, vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig nam de vraag later in het seizoen weer toe. Een dagje uit in Nederland kwam extra in trek, omdat gasten die anders naar het buitenland op vakantie zouden gaan dit jaar in Nederland bleven.

Met de toenemende vraag naar binnenlandse dagjes uit en om de concurrerende locaties in de buurt vóór te blijven, is het van belang om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. We vroegen twee recreatiebedrijven die ervoor kozen om middels waterspel de attractiewaarde van de locatie te verhogen, hoe voor hen de zomer is geweest. Lees hieronder meer over de zomer van Berkenhof Tropical Zoo en Familiepark Plaswijckpark.

Berkenhof Tropical Zoo
Bij Berkenhof Tropcial Zoo heeft Watergames & More een Spray Park gerealiseerd in het Waterplay Solutions Corp. Grasslands thema. Dit thema kenmerkt zich door grassprieten, spinnen, vlinders en libellen waaruit water sproeit. Samen met de bloemfontein (Aneth Bloom) en de kantelemmer met de lieveheerstbeestjes-uitstraling, die met een grote splash omkantelt als de emmer is volgelopen, kon Berkenhof Tropical Zoo verkoeling bieden aan iedereen die dat met warm weer zocht.

Jeroen Antes (Eigenaar) vertelde ons dat Berkenhof Tropical Zoo, ondanks de gevolgen van COVID-19 gelukkig een goede zomer heeft gedraaid. In de maand juli was het minder lekker weer. Het gevolg was dat mensen op zoek gingen naar een leuk en overdekt dagje uit. Omdat Tropical Zoo een grotendeels overdekt park is en het in de maand juli geen strandweer was, heeft de tropische tuin deze maand uitstekend gedraaid. Augustus was in tegenstelling tot juli een hete maand. Het was voor Tropical Zoo dus afwachten wat dit met de bezoekersaantallen zou doen. Gelukkig heeft het Spray Park positief bijgedragen aan de bezoekersaantallen in augustus. Het Spray Park werd erg goed ontvangen door bezoekers. Bezoekers zochten in deze hete maand verkoeling en konden dit nu ook vinden bij Berkenhof Tropical Zoo.

‘’Door het Spray Park had onze tropische tuin in de hete maanden veel meer bezoekers.’’

-Jeroen Antes, Eigenaar Berkenhof Tropical Zoo-

Familiepark Plaswijckpark
Als onderdeel van een grootschalig vernieuwingsplan realiseerde Watergames & More voor Plaswijckpark een Spray Park. Het Spray Park bevat verschillende elementen die kinderen stimuleren te bewegen. Een voorbeeld hiervan zijn de Splash Blasters, waarmee kinderen elkaar met waterkannonen nat kunnen spuiten.

Plaswijckpark kon als gevolg van COVID-19 minder bezoekers ontvangen, maar Fred Nijveld (Parkmanager Plaswijckpark) vertelde ons toch erg blij te zijn om geïnvesteerd te hebben in het Spray Park. Het Spray Park geeft een meerwaarde voor de beleving van de bezoekers en zeker met het warme weer was het Spray Park echt een toevoeging voor het park. Op warme dagen zochten de bezoekers die er waren allemaal verkoeling bij het Spray Park.

Spray Parks van Watergames & More
Een Spray Park van Watergames & More heeft een laag water- en stroomverbruik, is bijzonder onderhoudsvriendelijk en heeft geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig. Er is geen toezicht nodig bij een Spray Park omdat het water uit de sproeiers op een vlakke vloer terecht komen en direct wordt afgevoerd. Dit maakt een Spray Park een veilige speelomgeving.

Met een Spray Park is het mogelijk een aantrekkelijke, interactieve attractie te bieden voor alle leeftijden, en voor een aantrekkelijk investeringsbudget. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn veel lager dan van bijvoorbeeld een zwembad. Bovendien is het door ons unieke playPHASE™-systeem, waarbij waterspeeltoestellen op een universele ‘voet’ worden geplaatst, relatief eenvoudig om toestellen uit te wisselen. Zo biedt u telkens weer nieuwe speelwaarde op uw locatie.

Meer….
Watergames & More wenst Berkenhof Tropical Zoo, Familiepark Plaswijckpark en haar gasten nog een mooi naseizoen en veel waterspeelplezier met het Spray Park.

Bent u benieuwd wat wij voor uw recreatielocatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.
Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact