Project

Zwembad De Meermin

Zwembad de Meerin te Steenbergen is sinds de zomer van 2020 drie spectaculaire waterglijbanen rijker, namelijk een Challenger, een Superslider en een Thrillseeker. De drie waterglijbanen bieden elk voor verschillende doelgroepen plezier en uitdaging.

Werkzaamheden project
Watergames & More heeft ervoor gezorgd dat de opdrachtgever volledig ontzorgd werd, door de waterglijbanen turn-key op te leveren. Watergames & More verzorgde het gehele proces, inclusief de sloop en het afvoeren van de oude waterglijbaan en het realiseren van de fundamenten, het ontwerp, de constructieve berekening, de montage en de installatietechnische werkzaamheden van de nieuwe waterglijbanen. Het project werd tevens door onze projectcoördinator gecoördineerd, waardoor alle werkzaamheden op elkaar konden worden afgestemd.

Typen waterglijbanen
Vanaf één groot startplatform zijn alle drie de waterglijbanen toegankelijk. Door te kiezen voor drie uiteenlopende typen glijbanen, is er voor elke doelgroep wat wils. De blauwe Challenger is de meest populaire waterglijbaan voor jonge én oudere gebruikers. Bij Zwembad de Meermin is dit type waterglijbaan uitgevoerd in een halfronde buis, die open is aan de bovenkant. De buis loopt met een bocht naar beneden. De geel met rode Superslider bestaat uit een brede baan, welke is opgedeeld in twee waterglijbanen. Hierdoor kunnen bezoekers tegelijk naar beneden glijden en elkaar uitdagen wie het snelste beneden is. De oranje met rode Thrillseeker is bedoeld voor echte durfallen. Het is onze meest extreme glijbaan, die vooral spectaculair is vanwege zijn hoge snelheid. Deze extreem steile waterglijbaan zorgt voor spanning en sensatie en houdt vooral de oudere jeugd uitgedaagd.

Fotograaf: Thomas Weezenbeek

Opening
Op feestelijke wijze werden op donderdag 25 juni 2020 de nieuwe glijbanen van Zwembad De Meermin officieel in gebruik genomen door de groepen 8 van Maria Regina en de Gummarus school en groep 7/8 van de Nieuwe Veste. Zij mochten een uur zwemmen en de glijbanen officieel openen. Dit ging gepaard met een wedstrijd wie de grootste plons wist te maken. De hoofdprijs was een ijsje, maar natuurlijk kreeg iedereen een ijsje op deze feestelijke, warme dag.
Wethouder Esther Prent hield een kort praatje, waarbij ze het team van de Meermin bedankte en zorgde dat de kinderen een spetterend applaus aan de medewerkers van de Meermin gaven, voor al het werk dat is verricht om het zwembad weer veilig te kunnen openen.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Jordy Kleinendorst.

Waterglijbaan
Waterglijbaan
Waterglijbaan
Waterglijbaan
Waterglijbaan
Waterglijbaan
Waterglijbaan
Freibad Solimare Moers, Duitsland
Spray Parks

Neem contact op
Nieuwsbrief