Project

Optisport Zwembad Sonsbeeck

In het najaar van 2019 realiseerde Watergames & More twee nieuwe waterglijbanen voor Optisport Zwembad Sonsbeeck. Uniek bij het project is dat we de twee oude waterglijbanen vervangen hebben door nieuwe waterglijbanen. De twee waterglijbanen zijn beide Challengers, maar hebben verschillende starthoogtes en andere special effects.

Werkzaamheden
In opdracht van Optisport hebben wij de twee oude waterglijbanen vervangen door twee nieuwe waterglijbanen in Zwembad Sonsbeeck Breda. We hebben hierbij de twee oude waterglijbanen gedemonteerd. Voor het realiseren van de nieuwe waterglijbanen hebben wij tekeningen gekregen van de oude waterglijbanen. Deze tekeningen zijn als onderlegger gebruikt bij het ontwerpen van de nieuwe waterglijbanen, zodat de nieuwe glijbaandelen het oude baanverloop konden blijven volgen.

Daarnaast hebben wij de bestaande twee hoofdkolommen hergebruikt. Deze hoofdkolommen dienen nu ter ondersteuning van de nieuwe waterglijbanen. Aan de twee hoofdkolommen zijn vervangende armen bevestigd, om de nieuwe glijbaandelen te kunnen ondersteunen. Voordat we begonnen met bouwen van de nieuwe waterglijbanen hebben we een inmeting gedaan om zeker te weten dat de positie van de kolommen klopte. Ook de catch units waar de twee waterglijbanen in uitkomen zijn vervangen. Daarbij is het oude spuitbeton vervangen door nieuw spuitbeton en is de look van de oude situatie nagemaakt.

Special effects
Om de waterglijbanen extra spectaculair te maken, hebben we in een van de waterglijbanen daglichteffecten toegevoegd. Het daglichteffect wordt gecreëerd door het gebruikt van polyester dat licht door laat. Daglichteffecten creëren een sprookjesachtig effect in de waterglijbaan en kunnen in allerlei symbolen en figuren worden gerealiseerd. Optisport Zwembad Sonsbeeck heeft gekozen voor daglichteffecten in de vorm van ringen. Hierbij hebben wij de afstand tussen de ringen steeds korter gemaakt, waardoor het lijkt alsof als de bezoeker steeds sneller glijdt.

De andere waterglijbaan is een volledig donkere glijbaan. De opdrachtgever heeft voor deze waterglijbaan zelf een Virtual Reality (VR) installatie in de waterglijbaan aan laten brengen. Daarmee beschikt Optisport Zwembad Sonsbeeck over de allereerste Virtual Reality waterglijbaan van Nederland. Met de VR slide kunnen bezoekers met een speciale VR-bril door een droomwereld glijden. De bezoeker heeft keuze uit twee thema’s: Jungle en Space.

Bekijk hieronder een video-impressie van de VR-beleving, inclusief de reacties van bezoekers hierop:

Kwaliteit en maatwerk
Watergames & More heeft een eigen lijn van waterglijbanen. Daarin hebben wij de beste eigenschappen van verschillende producten samengevoegd en daarmee een unieke productgroep opgezet. Er wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardig glasvezelversterkt polyester, dat volledig in eigen beheer gemaakt wordt, en andere duurzame en hoogwaardige producten en materialen die Europees gecertificeerd zijn. Op deze manier is de opdrachtgever verzekerd van vele jaren onbezorgd waterplezier voor bezoekers. Om de attractiewaarde te verhogen ontwikkelen wij ook maatwerk decorobjecten die bij uw thema, huisstijl of omgeving passen. De rotspartij in Zwembad Sonsbeeck (zie onderstaande foto) is een voorbeeld van zo’n maatwerkobject.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact