Nieuws

Drie nieuwe waterglijbanen voor Zwembad de Meermin te Steenbergen

Leestijd: 1 minuut

De oude waterglijbaan van Zwembad de Meermin te Steenbergen was inmiddels bijna 36 jaar en dus hoognodig aan vervanging toe. Er komen drie nieuwe, spectaculaire waterglijbanen voor terug, namelijk een Challenger, een SuperSlider en een ThrillSeeker. Het zwembad krijgt hierdoor meer attractiewaarde als ooit tevoren, voor jong en oud.

Typen waterglijbanen
Vanaf één groot startplatform zijn alle drie de waterglijbanen toegankelijk.
De Challenger, met een lengte van ruim 45 meter en een gemiddeld hellingspercentage van 12%, is een toegankelijke waterglijbaan die een leuke beleving voor jong en oud biedt.
De SuperSlider bestaat uit een twee meter brede baan, welke is opgedeeld in twee waterglijbanen. Hierdoor kunnen bezoekers tegelijk naar beneden glijden en elkaar uitdagen wie het snelste beneden is.
De ThrillSeeker is bedoeld voor echte durfallen. Vanaf ruim 5 meter hoog start de c.a. 17 meter lange waterglijbaan. De gemiddelde hellingshoek is maar liefst 43%. Een steile waterglijbaan dus, die voor spanning en sensatie zorgt en vooral de oudere jeugd uitgedaagd houdt.

Turn-key oplevering
Watergames & More verzorgt het gehele proces, inclusief de sloop en het afvoeren van de oude waterglijbaan en het realiseren van de fundamenten, het ontwerp, de constructieve berekening, de montage en de installatietechnische werkzaamheden van de nieuwe waterglijbanen. Het project wordt tevens door ons gecoördineerd, waardoor alle werkzaamheden op elkaar kunnen worden afgestemd. Deze turn-key oplevering zorgt ervoor dat de opdrachtgever volledig wordt ontzorgd.

Hieronder is de oude waterglijbaan te zien, ten tijde van de sloopwerkzaamheden. Daarnaast zijn de nieuwe waterglijbanen in wording te zien.

Keuring
Voordat de waterglijbanen open kunnen worden gesteld voor de badgasten, worden deze uitgebreid getest, om de juiste werking en de veiligheid te garanderen. Wij hebben een onafhankelijke partij gevraagd om de wettelijk verplichte veiligheidscontrole uit te voeren. Deze keuring heeft eind mei 2020 plaatsgevonden. Alle punten van de gerealiseerde attractie zijn nagekeken, inclusief de constructie, montagewijze en gebruikte materialen. Natuurlijk zijn er ook “testritten” gemaakt, om de glij-ervaring te keuren. Na goedkeuring geeft de keurmeester uiteindelijk een certificaat af en mag de waterglijbaan worden opgeleverd.

Onze designer Chieneke heeft zelf ook de waterglijbanen getest. Bekijk hier haar vlog:

Meer informatie?
Meer weten over dit project of over de mogelijkheden om op uw eigen locatie een waterglijbaan te realiseren? Neem contact met ons op.
Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact