Project

Zwembad De Peppel

Als onderdeel van een gehele renovatie van Zwembad de Peppel te Ede, kreeg Watergames & More in 2018 opdracht van de Gemeente Ede om twee waterglijbanen te realiseren: een familieglijbaan (Watergames & More Waverider) en een interactieve bodyslide met een cone (Watergames & More Challenger met Dazzler).

Werkzaamheden
Watergames & More heeft de bestaande waterglijbaan en ‘Lazy River’ gedemonteerd en twee nieuwe waterglijbanen ontworpen. In het plan is meegenomen welke elementen hergebruikt konden worden, zoals de bestaande attractiepompen. Drie kolommen die al naast het pand onder de oude waterglijbaan stonden, zijn geconserveerd en opnieuw gebruikt voor de constructie van de nieuwe waterglijbaan. Watergames & More heeft de fundering gerealiseerd en alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden verzorgd. Ook is de volledige projectcoördinatie uit handen van de opdrachtgever genomen.

Aanpassingen
Ondanks dat de Challenger met Dazzler binnen de geldende normen is ontworpen en een onafhankelijke keuringsinstantie een strenge en nauwkeurige keuring heeft uitgevoerd en de waterglijbaan veilig heeft verklaard (met een certificering als resultaat), hebben er enkele incidenten plaatsgevonden in de waterglijbaan. Hoewel er een uitgebreid onderzoek heeft plaatsgevonden, is de oorzaak van de incidenten niet gevonden. Toch heeft Watergames & More besloten de waterglijbaan aan te passen. Veiligheid gaat tenslotte boven alles en wij wilden elk potentieel risico wegnemen. Zo is de watertoevoer in de Dazzler verhoogd, de uitgang van de Dazzler breder gemaakt en is de Dazzler iets gekanteld zodat bezoekers minder snel van de ingang van de trechter naar de uitgang van de trechter glijden. Bij de aanpassingen is er rekening gehouden met de wens van de opdrachtgever, om de snelheid en spannende beleving van de waterglijbaan te behouden. Na deze aanpassingen heeft de keurmeester de glijbaan opnieuw goedgekeurd. In juli 2019 is de waterglijbaan weer opengesteld voor het publiek en hebben er geen incidenten meer plaatsgevonden.

Thermische en akoestische isolatie
De Challenger en Dazzler bevinden zich (gedeeltelijk) buiten het gebouw. Dit zou voor veel warmte- en dus energieverlies kunnen zorgen. Om dit zo veel mogelijk te verminderen is een groot deel van de waterglijbaan voorzien van een tweede, isolerende, buitenlaag. Deze laag werkt zowel warmte- als geluidsisolerend. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Multimedia
In de Challenger is multimedia geïntegreerd. Bij de start van de glijbaanrit kunnen gasten kiezen uit vier verschillende thema’s. De licht- en geluidseffecten in de waterglijbaan worden aangepast op dit thema. Deze waterglijbaan bevat tevens een start-stop-signalisatie, tijdsregistratie en een touch game. De start-stopfunctie geeft bezoekers een seintje zodra ze naar beneden kunnen glijden. Door middel van sensoren aan het begin en einde van de glijbaan wordt de tijdscore van de glijbaangebruiker gemeten. Bij de touch game is het de bedoeling dat gasten gedurende hun glijbaanrit zo veel mogelijk touch points aanraken; hiermee kunnen punten verdiend worden.

Reacties van bezoekers
Bezoekers van Zwembad de Peppel hebben enthousiast gereageerd op de beleving van de Challenger met Dazzler. Lees hier enkele reacties:

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact