Project

Zwembad De Wiel

Er is wekenlang gewerkt aan de renovatie van Zwembad De Wiel. Onder andere de luchtbehandelingsinstallatie en ander onderhoud werden aangepakt. Een mooi moment om ook de attractiewaarde van het bad aan te pakken. Daarom realiseerde Watergames & More tijdens de renovatieperiode een gethematiseerde waterglijbaan met een bijzondere vorm.

Thema
De opdrachtgever wilde graag een waterglijbaan die binnen het thema ‘jungle’ paste. Op basis hiervan hebben wij een ontwerp gemaakt en deze doorontwikkeld tot het geheel naar wens van de opdrachtgever was.
De totale waterattractie bestaat uit een type 1.1 waterglijbaan in de vorm van een banaan, een polyester boom van c.a. 2 x 2 x 2,5 meter en een watersproeiend element in de vorm van een hangende aap met een kokosnoot.

Werkzaamheden
Op de plek waar een waterelement reeds op de badrand stond, is nu de waterglijbaan gesitueerd. In de ontwerpfase is de locatie nauwkeurig ingemeten, zodat de nieuwe waterattractie naadloos in de bestaande omgeving zou passen en aangesloten kon worden op de bestaande watertoevoer. De watertoevoer van het oude waterelement is opnieuw gebruikt, om de kokosnoot van een waterstroom te voorzien.
Bij het ontwerp van de waterglijbaan is er tevens goed op gelet dat de waterglijbaan exact voldoet aan de wet- en regelgeving EN 1069-1:2017+A1:2019.
De boomstam en takken zijn voorzien van een schors-reliëf en de traptreden van de waterglijbaan zijn voorzien van antislip. Het geheel is afgewerkt met een speciale topcoating en lak.
In verband met de grootte is het geheel in twee delen geproduceerd en op locatie tot één geheel gemonteerd.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact