Nieuws

De realisatie van een waterglijbaan door een roze bril

Leestijd: 3 minuten. Door Chieneke van Straten, Designer Glijbanen & Spray Parks Watergames & More

Als designer bij Watergames & More ontwerp ik waterglijbanen en Spray Parks voor een diverse groep aan opdrachtgevers. Samen met designer Kirsten zorg ik ervoor dat opdrachtgevers de waterattractie krijgen die ze in gedachten hebben voor hun recreatielocatie. Aan de hand van de wensen maken wij een ontwerp dat voldoet aan alle normen en eisen. Zo’n ontwerp bevat zowel de waterattractie zelf als alle constructies die hiervoor nodig zijn.

Ik doe dit werk sinds januari 2019. Eind 2018 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik was eraan toe om mijzelf verder te ontwikkelen en ik mistte de afwisseling in het werk. Ik kwam tijdens mijn zoektocht de vacature tegen van Watergames & More en ik wist gelijk dat ik hier wilde werken. Ik had er nooit bij stilgestaan dat er ook mensen zijn die glijbanen ontwerpen als beroep. Het klonk voor mij als “RollerCoaster Tycoon” van vroeger, maar dan in het echt en met waterattracties. Hier zag ik genoeg ontwikkelingsmogelijkheden in en ik ben tot op de dag van vandaag erg blij dat ik nu bij Watergames & More werk!

Een bijzonder project waar ik de afgelopen maanden aan heb gewerkt is de waterglijbaan in Maarsseveense Plassen. Toen ik met dit project begon was het ontwerp al in een vergevorderd stadium. Er moesten alleen nog wat details aangepast worden, waaronder aan de trap naar het startpunt van de glijbaan. Dit was voor mij een perfect project om ingewerkt te worden en om het ontwerpen van een spiltrap (wenteltrap) helemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens de bouw van de waterglijbaan ben ik ook op locatie langsgegaan. Soms komt het voor dat door omstandigheden het ontwerp in de werkelijkheid net anders uitpakt dan bedacht. Het is dan aan ons om dat op locatie op te lossen. Met wat kleine aanpassingen is het gelukt om de waterglijbaan op de juiste positie te zetten.

Wat ik leuk vind aan dit project is dat ik eraan begon toen het enkel nog een 3D-bestand was, dat ik vervolgens op locatie alle losse onderdelen heb zien liggen en dat ik er tot slot vanaf ben gegleden.  Vanaf begin tot eind was ik erbij betrokken en het is geweldig om dan het eindresultaat te zien!

Een ander leuk detail van dit project is de kleur van de waterglijbaan. Als vrouwelijke designer is mijn voorkeurskleur voor onze producten roze en deze opdrachtgever was hier enthousiast over!

realisatie van een waterglijbaan

Eind juni j.l. is de waterglijbaan in Maarsseveense Plassen opgeleverd en hebben de eerste bezoekers er gebruik van kunnen maken. Ook ik heb een glijbaanritje gemaakt. Dat was niet alleen leuk, ik heb er ook veel van geleerd. Wanneer je er zelf vanaf glijdt, ervaar je de uitwerking van de eisen die bij aanvang van het project aan het ontwerp zijn gesteld, bijvoorbeeld over de steilheid en de toepassing van bochten. Tijdens het glijden merk je écht de betekenis en het resultaat van deze eisen en regels. Door deze ervaring kan ik nog leuker en fijner ontwerpen.

Ik vond het zelf ook heel leuk om de kinderen van de glijbaan te zien gaan en hun reacties te horen. Die reacties kunnen wij vervolgens als input voor opdrachtgevers gebruiken bij volgende projecten.

Zo’n project als in Maarsseveense Plassen smaakt voor mij naar meer. Ik hoop nog veel mooie ontwerpen te maken en van begin tot eind bij de realisatie betrokken te zijn. Ik kijk ernaar uit om door mij ontworpen waterattracties tegen te gaan komen wanneer ik als waterpoloër uitwedstrijden speel in allerlei zwembaden. Op dit moment ben ik met enkele nieuwe, leuke projecten bezig, die op de korte termijn ook klaar zijn om getest te worden. En die ga ik ook zeker testen!

Over Chieneke:
Chieneke is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Industrieel Product Ontwerpen. Als creatieveling & waterpoloër bleek het ontwerpen van waterattracties de perfecte baan voor haar. Ze is samen met collega Kirsten verantwoordelijk voor het complete design van projecten. Ze tekent wensen van opdrachtgevers uit en zorgt dat de werk- en staalconstructietekeningen productieklaar zijn. Ze denkt graag met u mee om een zo mooi mogelijk product neer te zetten, waar mensen blij van worden; zowel u als de eindgebruikers!

Over Watergames & More:
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Ook bij Watergames & More werken? Bekijk hier onze vacatures.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact