Nieuws

Normcommissies: normen en veiligheid van glijbanen en waterspeeltoestellen

Leestijd: 1,5 minuut

 – Door onze Designer Kirsten –

Glijbanen en waterspeeltoestellen zijn geweldige, soms spannende producten. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid niet in het geding komt, zijn er verschillende (internationale) normen opgesteld. Watergames & More vindt het belangrijk dat alle toestellen hieraan voldoen en houdt zich dan ook actief bezig met deze normen. Voor Watergames & More neemt Designer Kirsten deel aan de normcommissies.

De norm
Waterglijbanen vallen officieel onder de speeltoestellen, en moeten  voldoen aan het WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen), een aantal bij ministeriële regeling aangewezen normen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt er toezicht op dat alles voldoet aan het WAS.

Watergames & More in normcommissies
Sinds enige tijd nemen wij deel aan een aantal normcommissies van de NEN (Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut), waardoor we altijd zicht hebben op de meest actuele normwijzigingen en andere aspecten die ter discussie staan. Het NEN verbindt verschillende belanghebbenden en partijen, waardoor er steeds nieuwe normen en richtlijnen kunnen ontstaan en bestaande normen en richtlijnen up-to-date worden gehouden. Nieuwe technieken (zoals bijvoorbeeld beweegbare bodems, drenkelingendetectiesystemen etc.) werpen weer nieuwe vraagstukken op, en kunnen eventueel ook invloed hebben op onze producten. Binnenkort zal er ook een nieuwe norm voor waterspeeltoestellen definitief worden, welke nu nog in ontwikkeling is.

Doordat er zoveel verschillende partijen aan tafel zitten kan ieder zijn of haar eigen visie en ervaringen inbrengen, waardoor uiteindelijk een zo compleet normenpakket gemaakt kan worden. Vaak zijn deze normen internationaal uitgerold, zodat er met een aantal stemmingen en tussenmomenten door verschillende landen inbreng en correctie gegeven wordt. Al met al zeer belangrijk om een bijdrage aan te leveren!

Meer weten?
Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Over Kirsten
Kirsten studeerde af aan de Technische Universiteit Delft in Industrial Design Engineering en Design for Interaction. Ze ontwierp in haar carrière onder andere speeltoestellen en schoolmeubilair en is sinds februari 2018 binnen Watergames & More verantwoordelijk voor de conceptualisering en engineering van waterglijbanen en staalconstructies van concept tot eindproduct.

Over Watergames & More
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact