Project

Zwembad De Blauwe Golf

Watergames & More heeft bij Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden twee Challengers gerealiseerd, waar één met een Dazzler (cone) en één met spannende multimedia-effecten.

Werkzaamheden
Het zwembad heeft opdracht gegeven voor de vervanging van hun oude waterglijbaan en een uitbreiding met een tweede waterglijbaan. Watergames & More heef hiervoor het ontwerp, de engineering, de levering en alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden op zich genomen. Om dit project soepel te laten verlopen en de opdrachtgever van A tot Z te ontzorgen, hebben wij tevens het volledige projectmanagement verzorgd.

Speciale effecten
Het zwembad heeft ervoor gekozen om de waterglijbanen te personaliseren met diverse opties en effecten. Er is bijvoorbeeld een sensorgestuurde start- en stopsignalisatie geïnstalleerd, welke bezoekers een seintje geeft zodra ze veilig naar beneden kunnen glijden. Ook is er een fotoshootsysteem, tijdsregistratiesysteem en een touch game toegevoegd. Met een touch game wordt een competitief element toegevoegd aan de glijbaanbeleving. Touch points zijn verschillende aanraakpunten door de glijbaan heen. Het is de bedoeling dat gasten gedurende hun glijbaanrit zo veel mogelijk touch points aanraken. Bij de catch unit hangt een scorebord met de rittijd en de punten van de touch game. Gasten worden hiermee aangemoedigd om meerdere glijbaanritten te maken en hun score keer op keer te verbeteren.

Isolatie
Bij beide Challengers is er thermische en akoestische isolatie toegepast. Er is een 2e schaal om de waterglijbanen aangebracht, waardoor isolatiemateriaal tussen de originele schaal en 2e schaal kon worden opgenomen. Zo hebben we een grote laagdikte gecreëerd van het isolatiemateriaal, om tot een zeer hoge isolatiewaarde te komen. Ook de flensverbindingen tussen de buissegmenten van de waterglijbanen zijn voorzien van isolatiemateriaal. Alle hardware van de multimedia-effecten blijven makkelijk toegankelijk voor regulier onderhoud.

Daglichteffecten
Op de oranje delen van de Dazzler (de cone) zijn bliksemschichten te zien. Dit zijn semi-transparante glasvezelversterkte polyesterdelen, welke daglicht doorlaten. In de glijbaan geeft dit een heel speciaal effect en dit verhoogt de beleving van de glijbaanrit voor de bezoeker.

Een deel van één Challenger, is zelfs helemaal transparant. Dit deel van de waterglijbaan is van acryl gemaakt en logischerwijs niet geïsoleerd. Hierdoor kan de bezoeker de omgeving vanuit de glijbaan zien, maar ook andersom.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact