Project

Optisport Sportcentrum de Soeverein

Als onderdeel van de bouw van het gloednieuwe Optisport Sportcentrum de Soeverein heeft Watergames & More een outdoor Spray Park, indoor Splash Area (Spray Park toestellen in een peuterbad) en indoor waterglijbaan gerealiseerd. Het sportcentrum is gebouwd ter vervanging van het 45 jaar oude zwembad en 27 oktober 2018 geopend. Met het plaatsen van verschillende waterattracties worden verschillende doelgroepen bediend.

Partners & werkzaamheden
Voor de realisatie van het nieuwe sportcentrum heeft Watergames & More samengewerkt met zwembadbouwer Pelikaan Bouwbedrijf en POS4 Architekten uit Düsseldorf. POS4 Architekten heeft het ontwerp voor het sportcentrum aangeleverd. Pelikaan Bouwbedrijf heeft de bouw van het sportcentrum op zich genomen. Watergames & More heeft de drie waterattracties gerealiseerd.

Voor de realisatie van het Spray Park hebben we zowel de installatietechnische als bouwkundige werkzaamheden verricht. Voor het creëren van een Splash Area hebben wij de waterspeeltoestellen geplaatst en de sturingstechniek verzorgd (bestaande uit een controller, manifold en activator-paal).

Spray Park
Op het buitenterrein hebben wij een Spray Park gerealiseerd. In het Spray Park zijn diverse waterspeeltoestellen van onze partner Waterplay Solutions Corp. geplaatst. Zo zijn er bijvoorbeeld Puddles geplaatst waaruit water spuit als kinderen erop springen. Ook de Sneaky Soaker 3 (kantelemmertjes) en een Spiral Tunnel (waterfonteinbogen) kunnen niet ontbreken. Daarnaast zijn er verschillende soorten grondsproeiers gerealiseerd om het Spray Park extra spectaculair te maken.

Om een schaduwrijke waterspeelplaats te creëren zijn er door een andere partij schaduwzeilen geplaatst.

Splash Area

Splash Area
Naast het Spray Park heeft Watergames & More een indoor Splash Area gerealiseerd door het plaatsen van waterspeeltoestellen in de twee peuterbaden. Beide baden hebben verschillende waterdieptes. Het ene bad is ingericht voor peuters en heeft een waterdiepte van 20 centimeter. Het andere bad is ingericht voor kleuters en heeft een waterdiepte van 40 centimeter. De baden zijn uitgerust met diverse toestellen, zoals de Sneaky Soaker 3 (kantelemmertjes), Funbrella (sproeiende paraplu) en een Misty Twisty. De Misty Twisty is een draaipuzzel die gaat sproeien zodra de afbeeldingen in de juiste combinatie gedraaid zijn. Daarnaast zijn er in de zwembadwand en -bodem diverse sproeiers verwerkt.

In de Splash Area is tevens een Discoverer waterglijbaan geplaatst. Dit soort waterglijbanen, van maximaal 1 meter hoog, zijn een ideale aanvulling op een peuterbad en kunnen in allerlei soorten thema’s worden uitgevoerd. Bij dit project hebben wij de waterglijbaan uitgevoerd met een olifantenthema.

WaveRider waterglijbaan
Direct naast het peuterbad realiseerden wij een WaveRider, een familiewaterglijbaan voor het hele gezin. Lees hier meer over, op deze projectpagina.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Zwembad Reidener Schwämm Redange-sur-Attert, Luxemburg
Spray Parks
Baxmannbad Hessisch Oldendorf, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Sport- en Waterpark H2O Herford Herford, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Zwembad Aarweide Nieuwveen
Spray Parks
Freibad Copa Ca Backum Herten, Duitsland
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact