Project

Freibad Solimare

In augustus 2018 is een sensationele glijbaanattractie geopend bij Freibad Solimare, het zwembadcomplex in Moers, Duitsland. De levering van de attractie door Watergames & More was onderdeel van een grootschalige renovatie aan het zwembadcomplex. Als verantwoordelijke voor de speelweide en de unieke glijbaancombinatie is Watergames & More zeer trots op dit bijzondere project.

freibad solimare

Er is een jaar gewerkt om het zwembadcomplex een grote metamorfose te geven. Er is gebouwd aan diverse moderne binnenbaden, buitenbaden, een ijshal met bistro en een grote speelweide. Op het buitenterrein heeft Watergames & More een grote attractie met waterglijbanen gerealiseerd. De attractie bestaat uit een centrale glijbaantoren, waar aan één zijde twee waterglijbanen zijn aangekoppeld. Op deze glijbanen, ook wel Watergames & More Voyager genoemd, glijden bezoekers met een één- of tweepersoonsband op hoge snelheid naar beneden over een dunne laag water. De glijbanen kunnen ook worden gebruikt door bezoekers die gekleed zijn, waardoor de glijbaan ook te gebruiken is bij minder goede weersomstandigheden.

freibad solimare

Maatwerkoplossing voor de bandenlift
Tussen de twee waterglijbanen bevindt zich een lift om de banden (rafts) na gebruik automatisch weer naar boven te brengen. Om deze bandentransportlift te realiseren, heeft Watergames & More een bijzondere samenwerking tot stand gebracht tussen Mazur en SunKid. Door deze samenwerking hebben we aan de specifieke maatwerkwensen van de opdrachtgever ENNI kunnen voldoen. De bandentransportlift biedt niet alleen gemak voor de bezoekers van Freibad Solimare, maar ook veiligheid: een overvol trappenhuis behoort hiermee namelijk tot het verleden.

freibad solimare

Veilig spelen door het start-stopsysteem
Dankzij het automatische start-stopsysteem kan iedereen onbezorgd genieten van de glijbanen. Er kan zich nooit meer dan één raft per glijbaan bevinden, waardoor botsingen worden uitgesloten. Bovenin de glijbaantoren en aan het einde van de waterglijbaan staan automatische draaihekken. Als de bezoekers beneden de attractie hebben verlaten, wordt het hek boven pas vrijgegeven voor de volgende twee bezoekers. De draaihekken en het start-stopsysteem zorgen voor een optimale doorstroming van bezoekers, waardoor er bovendien weinig tot geen fysieke begeleiding nodig is. Om de personeelsinzet nóg efficiënter te maken, is er in de badmeesterspost een uitgebreid toezichtsysteem toegepast met camera’s en luidsprekers. Al deze slimme toepassingen maken de glijbaanattractie niet alleen veilig voor jong en oud, maar ook kostentechnisch aantrekkelijk.

freibad solimare

Droge glijbanen
Naast de waterglijbaanattractie zijn er aan dezelfde glijbaantoren ook drie RVS droge glijbanen gekoppeld. Deze starten op verschillende hoogtes en hebben verschillende vormen, waardoor er voor kinderen van jong tot oud een spannende glijbaan bij zit. Op enkele plaatsen zijn de glijbanen voorzien van plexiglas, voor een licht en speels effect. De droge glijbanen vormen een goede aanvulling op de waterglijbanen en vice versa; samen zorgen zij voor een veelzijdige & hoge attractiewaarde.

Bekijk hieronder de video van de volledige glijbaanattractie:

freibad solimare

Een volledige op maat gemaakte attractie
Doordat we (water)glijbanen met diverse eigenschappen hebben gecombineerd, worden diverse doelgroepen aangesproken en geeft de attractie in diverse weersomstandigheden speelwaarde. Dit zorgt ervoor dat Freibad Solimare meer invloed heeft op de bezoekersaantallen.

Bent u enthousiast geworden door deze sensationele waterattractie? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat: +31 (0)79 206 5060. Wilt u graag wat meer inspiratie opdoen of op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Bekijk dan onze andere waterglijbaanprojecten, volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact