Project

Familiecamping ’t Weergors

Ter vervanging van de voormalige peuterbadjes heeft Watergames & More in het voorjaar van 2020 een Spray Park gerealiseerd voor Familiecamping ’t Weergors. Het Spray Park werd 6 mei 2020 officieel geopend door de Commissaris van de koning van Zuid-Holland en is een groot succes. In de zomermaanden was het Spray Park van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in gebruik.

Werkzaamheden
Watergames & More heeft zowel de bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden verricht. Bij het realiseren van de overspray zone (overgangsgebied van het Spray Park om verwaaiend water op te vangen) is de huidige bestrating hergebruikt. De vloer is afgewerkt in de kleur beige. Dit is een van de drie kleuren waarin de vloer afgewerkt kan worden, zonder extra kosten.

Om het Spray Park interactief te laten functioneren, hebben wij een kleppenregister (Manifold), dat voorzien is van elektromagnetische membraamkleppen en een besturingskast (Controller) geïnstalleerd. Met het Manifold kan eenvoudig de waterafgift per watertoestel worden afgesteld. Om de elektromagnetische membraamkleppen van de diverse waterspeelelementen aan te sturen, is er een separate besturingskast geplaatst. De besturingskast geeft controle over de volgorde en duur van het programma. Daarnaast hebben wij een Mechanical Workbook opgesteld en attractiepomp verzorgd. Het Mechanical Workbook is een schema, waarin wordt aangegeven welke waterspeeltoestellen op welke klep van het kleppenregister worden aangesloten, hoeveel nozzels de component bevat en wat de maximale flow per component is. De attractiepomp zorgt ervoor dat de diverse waterspeelelementen worden voorzien van het benodigde water.

Toestellen
Familiecamping ’t Weergors heeft gekozen voor verschillende toestellen en watersproeiers van onze partner Waterplay Solutions Corp. in het Spray Park. De Sneaky Soaker 2 is een element met veel actie voor kinderen vanaf 5 jaar. Het toestel heeft twee kantelemmertjes die met willekeurige tussenposen het water dumpen, wat voor veel plezier zorgt.

De Wiggly Jr. is zowel een erg leuk speelelement voor de jongere kinderen als de oudere kinderen. De Wiggly Jr. is een waterspuiter, waarvan de bovenkant gedraaid kan worden. Hiermee kunnen de kinderen vervolgens sturen in een hoek van 120 graden en elkaar natspuiten. Doordat Familiecamping ’t Weergors meerdere Wigglies heeft geplaatst kunnen de kinderen met deze elementen heerlijk samen spelen. De Rain Cap is misschien wel het opvallendste element in het Spray Park. De Rain Cap is een gigantische strandparaplu die de kinderen afkoelt met een zachte douche.

Sneaky Soaker 2

Voordelen van een Spray Park
Familiecamping ’t Weergors bood campinggasten voorheen waterplezier met de ondiepe peuterbadjes. Het onderhouden en schoonmaken van deze badjes kostte veel tijd. Daarnaast moesten deze badjes gecontroleerd worden door de Omgevingsdienst Midden Holland (Toezichthouder Zwembaden). Familiecamping ’t Weergors heeft er toen voor gekozen om de peuterbadjes te laten vervangen door een Spray Park.

Een Spray Park heeft meerdere voordelen voor een camping, zoals dat er geen toezicht gehouden hoeft te worden en dat een Spray Park rolstoeltoegankelijk is. Bovendien is een Spray Park duurzaam en veilig. Het water komt op een vlakke vloer terecht en vloeit direct via drains (afvoeren) weg. De vlakke vloer zonder stilstaand water zorgt dat er geen verdrinkingsgevaar of bacterievorming ontstaat. Bij toepassing van een waterbehandelingsinstallatie wordt al het water opgevangen, behandeld en opnieuw gebruikt. Indien gewenst kunnen we ook een servicecontract aanbieden waarmee we het Spray Park zomer- en wintergereed maken.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Vakantiepark Exelshof Hechtel-Eksel
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact