Nieuws

Spray Parks op campings

Interessant voor campings. Leestijd: 2,5 minuten. 

Steeds meer vakantieparken en campings kiezen ervoor om waterspel toe te voegen aan hun locatie. Zo kunnen zij de attractiewaarde verhogen, de doelgroep verbreden en het hele jaar invloed uitoefenen op hun bezoekersaantallen. Wie de afgelopen 10 jaar heeft geïnvesteerd in zomerse investeringen, heeft een meevaller te pakken, schreef de redactie van Pretwerk.nl onlangs in dit artikel. Spray Parks zijn een uitermate geschikte oplossing en gunstige investering om waterspel toe te voegen aan verblijfsrecreatie.

Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud individueel of in groepsverband kunnen spelen. Door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien, wordt het waterspel buitengewoon interactief en worden kinderen keer op keer verrast.

De mogelijkheden voor een Spray Park
Elke camping is anders. Daarom bieden wij maatwerk waterspel en maken we elk Spray Park uniek. We gaan in gesprek over uw wensen voor het Spray Park qua doelgroep, inrichting en uitstraling. Op basis daarvan maken onze experts met u een doordachte selectie en een uniek ontwerp. Hieronder leest u enkele overwegingen die bij een ontwerp komen kijken.

Doelgroep
De doelgroep is leidend voor de inrichting van het Spray Park, omdat elke leeftijdscategorie andere behoeften heeft. De speelzones van een Spray Park kunnen worden ingericht in de leeftijdscategorieën 0-4 jaar, 5-8 jaar en 9-12 jaar. Vanzelfsprekend kunnen ook oudere kinderen en ouders/grootouders genieten het Spray Park. Lees hier meer over de leeftijden waarvoor een Spray Park geschikt is.

Waterspel op campings

Bron foto: Landgoed De Berenkuil

Locatie
Een Spray Park kan bijvoorbeeld op een vlakke vloer worden gebouwd, waardoor het niet nodig is in een zwembad te investeren, maar de waterspeeltoestellen kunnen ook op de bassinrand of in een bassin geplaatst worden, waardoor er een ‘Splash Area’ wordt gecreëerd. Zowel indoor als outdoor biedt een Spray Park toegevoegde waarde; ook bij minder zonnig weer trekt het waterspel de bezoekers aan.

Toestellen
Onze partner Waterplay Solutions Corp. heeft op basis van intensief onderzoek naar het leergedrag van kinderen interactieve elementen ontworpen. Het is de variatie in sproeibeelden die kinderen actief en geboeid houdt. Met keuze uit meer dan 150 elementen zijn de mogelijkheden eindeloos. Door voor verschillende nozzles (uitwisselbare sproeikoppen) en een gevarieerd sproeiprogramma te kiezen, is ook het sproeibeeld buitengewoon veelzijdig in te richten.

Uitstraling
Door middel van thematisering en kleurgebruik kunnen de toestellen en omgeving van het Spray Park uniek worden gemaakt. De toestellen kennen thema’s als Grasslands, Shoreline en Nautical, en zijn verder te personaliseren door unieke graphics en diverse kleuren. We kunnen zelfs bedrijfslogo’s of andere afbeeldingen integreren in het Spray Park voor een optimale merkzichtbaarheid en aansluiting bij de omgeving.

Spray Parks op campings

Voordelen van een Spray Park
Een Spray Park is een veilige en duurzame speelomgeving. Kinderen van alle leeftijden kunnen onbezorgd spelen. Het water uit de sproeiers komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd, waardoor er geen verdrinkingsgevaar ontstaat. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt. Daarnaast heeft het een laag water- en stroomverbruik en is een complexe waterbehandelingsinstallatie niet nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn hierdoor verrassend laag, zeker in vergelijking met een zwembad. Ook kan een Spray Park in de toekomst gemakkelijk modulair worden uitgebreid, waardoor u de mogelijkheid hebt om uw campinggasten ieder seizoen te verrassen met een nieuw waterspeeltoestel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een Spray Park op uw vakantiepark of camping? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Daarnaast kunt u Watergames & More volgen op LinkedIn of u aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact