Project

Vakantiepark Exelshof

Als onderdeel van de bouw van het nieuwe Roompot vakantiepark ‘Exelshof’ in België, heeft Watergames & More een Spray Park gerealiseerd. Daarmee is Vakantiepark Exelshof naast Vakantiepark Schaijk het tweede vakantiepark onder de vlag van Roompot waarvoor Watergames & More een Spray Park realiseert. Vakantiepark Exelshof is het meest duurzame vakantiepark van België. We zijn blij dat Watergames & More hierin een bijdrage heeft kunnen leveren met duurzaam waterspel.

Ontwikkeling Spray Park met natuurlijke elementen
Het Spray Park is ontworpen in samenwerking met architect Stefaan Tiberghin. Samen met hem heeft Watergames & More gekeken naar de beste vormgeving om het Spray Park aan te laten sluit bij de andere voorzieningen. Al snel was duidelijk dat het Spray moest passen bij de mooie natuur rondom vakantiepark Exelshof. Het vakantiepark is namelijk gelegen in het uitgestrekte natuurdomein Bosland, van Vlaanderen. Elementen als de ‘Rain Cap’ (paddenstoel), ‘Waterleaf’ (blad) en Papilon (vlinder) van onze partner Waterplay sluiten dan ook goed aan bij het natuurlijke thema. Daarnaast is er gekozen om het Spray Park te realiseren in een vrije vorm, omdat dit het beste past bij de natuur.

Duurzaam waterspel op De Exelshof
De Spray Parks van Watergames & More bieden niet alleen volop waterpret, maar zijn ook nog eens duurzaam. De hele techniek achter het Spray Park is erop gericht om zo min mogelijk water en elektriciteit te verbruiken. Dit is o.a. terug te zien in het gebruik van de activator. Door op de knop van de activor te drukken wordt het waterspel programma in gang gezet. Na een paar minuten stopt het programma automatisch. Zodra er weer op de knop wordt gedrukt wordt het programma weer geactiveerd. Op deze manier wordt er dus geen onnodig water verbruikt als er geen kinderen spelen.

Ook de nozzeltechniek is erop gericht om weinig water te verbruiken. Daarnaast kan het water opnieuw gebruikt worden doordat de aangebrachte waterbehandelingsinstallatie het water filtert. Een Spray Park is een duurzame investering, omdat de levensduur meer dan 25 jaar bedraagt. Bovendien kan een Spray Park aan het einde van zijn levensduur gerecycled worden. Met het Spray Park doet vakantiepark Exelshof dus een duurzame investering.

Werkzaamheden
Bij de realisatie van het Spray Park heeft Watergames & More samengewerkt met APK Wegenbouw. Hierbij zijn de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd door APK Wegenbouw. De installatietechnische werkzaamheden en het plaatsen van de toestellen zijn verzorgd door Watergames & More.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact