Project

Sportfondsen Van Maanenbad

In het monumentale Sportfondsen Van Maanenbad Rotterdam, heeft Watergames & More in het voorjaar van 2020 twee massagestralen gerealiseerd. Met de massagestralen kunnen de bezoekers nu heerlijk relaxen.

Rijksmonument Van Maanenbad
Het Van Maanenbad wordt ook wel het Sportfondsenbad Rotterdam-Noord genoemd. Het zwembad is in 1937 gerealiseerd naar een ontwerp van een Rotterdams architectenbureau. Een uniek punt van de realisatie destijds was de verrijdbare kap, waardoor het wedstrijdbassin ook als openluchtbassin gebruikt kon worden. In 2015 is het zwembad gerestaureerd. Met de restauratie is het Van Maanenbad in de sfeer van de jaren 30 hersteld. In 2002 is het Van Maanenbad vanwege de cultuurhistorische, typologische en architectonische waarden aangewezen als rijksmonument. Een pand is een rijksmonument als het minstens 50 jaar oud is en historisch of qua uitstraling van nationaal belang wordt geacht. De massagestralen op de badrand zijn door Watergames & More in goed overleg met de opdrachtgever gerealiseerd, om de monumentale waarde van de locatie niet aan te tasten.

Werkzaamheden project
Omdat het Van Maanenbad een Rijksmonument is, zijn de werkzaamheden met extra zorg aangepakt. Voor de aanvang van het project hebben wij samen met de opdrachtgever goed gekeken naar hoe de werkzaamheden uitgevoerd dienden te worden. In plaats van twee PlayPHASES te installeren zoals normaliter, heeft Watergames & More een tweetal gaten geboord in het perron (zwembadrand). Daarbij zijn twee waterdichte doorvoerstukken in het beton gelijmd. De onderzijde van de kruipruimte is voorzien van een brandmanchet.

Daarnaast hebben wij een pomp geplaatst die voorzien is van de benodigde afsluiters en leidingwerk. Er is elektriciteit aangesloten voor de pomp vanaf de schakelkast in de techniekruimte naar de pomp. Als extra toevoeging heeft Watergames  & More in de badmeesterpost een schakelaar gemonteerd voor de bediening van de pomp. Hiermee kan de badmeester de massagestralen vanaf zijn post aan en uit zetten.

Massagestralen
Onze partner Waterplay Solutions Corp. raadt aan de om de massagestralen in een groep van twee of meer te plaatsen om een ontspannende en therapeutische waterervaring te creëren voor gebruikers van alle leeftijden. De massagestralen doen zowel dienst als massage-elementen als speelelementen voor kinderen vanaf vijf jaar. Dit is ook te zien op de impressie hieronder.

De massagestralen die Watergames & More bij het Van Maanenbad heeft geplaatst, hebben twee verschillende koppen. Dit zijn een brede en een ronde straal. Door het plaatsen van twee verschillende koppen kan de bezoeker zelf de straal kiezen die hij/zij het fijnst vindt.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

& more
Zwembad de Kuil Bodegraven
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
& more
Zwembad monte mare Kreuzau, Duitsland
& more

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact