Project

Themapark/Museum Historyland

Spray Park Themapark Historyland

In de zomer van 2019 heeft Watergames & More een Spray Park in Museum Historyland opgeleverd. Sindsdien kunnen de bezoekers van het museum genieten van de interactieve waterspeelplaats die een water spuwende dinosaurus als middelpunt heeft.

Werkzaamheden project
Voor Stichting Historyland hebben we een Spray Park samengesteld met waterspeeltoestellen uit de Waterplay Solutions Corp. Wildwood Nature collectie. Deze toestellen sluiten qua elementen en kleuren goed aan bij de locatie van het museum. In het ontwerp zijn enkele standaard elementen uit deze collectie gecombineerd met maatwerk: Het standaard element ‘Ogopogo’ is door een relatief kleine aanpassing veranderd in een dinosaurus, om optimaal aan te sluiten bij het thema van Historyland.

Watergames & More heeft het ontwerp samengesteld, de toestellen geleverd, de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd en de totale project coördinatie verzorgd. Het Spray Park is turn-key opgeleverd aan de opdrachtgever.

Attractiewaarde
Stichting Historyland zocht naar een manier om ook in de lange, warme zomers bezoekers te trekken. Door verkoeling aan te bieden, heeft het museum het aantal geschikte dagen per jaar om het museum te bezoeken, voor hun doelgroep aanzienlijk verhoogd. Het biedt bezoekers meer attractiewaarde en bovendien is de stichting nu minder afhankelijk van de weersomstandigheden wat betreft bezoekersaantallen. De stichting heeft naar eigen zeggen veel kinderen gelukkig gemaakt met de aanleg van het Spray Park.

Spray Park Themapark Historyland

Foto: Stichting Historyland

Bekijk de onderstaande video voor een impressie van de attractiewaarde van het waterpark.

Gemakkelijke exploitatie
De opdrachtgever wilde geen zwembad, maar wel een waterattractie. Het Spray Park bleek het ideale alternatief. Het was belangrijk dat de attractie makkelijk te behandelen en te onderhouden is. Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Bovendien heeft het een laag water- en stroomverbruik waardoor de start-, exploitatie- en onderhoudskosten verrassend laag zijn. Om deze opdrachtgever optimaal gemak te bieden op het gebied van onderhoud, hebben we een onderhoudsservice aangeboden, waarbij het waterpark door onze servicemonteurs onder andere winter- en zomerklaar wordt gemaakt.

Spray Park Themapark Historyland

Foto: Stichting Historyland

Meer weten over dit project?
Neem contact op met:

Spray Parks
Spray Parks
Familypark St. Margarethen, Oostenrijk
Spray Parks
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact