Nieuws

Nieuw Spray Park Gemeentelijk Zwembad Den Hommel Utrecht

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: gemeenten, zwembaden

In de zomer van 2020 heeft Watergames & More in Zwembad Den Hommel te Utrecht een Spray Park gerealiseerd. Een bijzonder onderdeel van dit project is de SROI-actie, waardoor er maar liefst 250 Utrechtse kinderen kosteloos kunnen genieten van waterpret.

De waterspeeltuin heeft een oppervlakte van 228 m² (413m² inclusief overspray zone) en is gericht op diverse leeftijdsgroepen (0-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar). Voor de jongere kinderen zijn er lage, rustige waterspeeltoestellen (zoals de Discovery Stream) en voor de oudere kinderen zijn er hoge, actieve toestellen (zoals de Mega Soaker en diverse Blaster-waterkanonnen). Lees hier meer over op onze projectpagina.
Ook het publiek rondom het Spray Park wordt betrokken bij de waterpret. De waterkanonnen op het Spray Park kunnen 360 graden draaien, maar hebben een sproeiradius van maar 120 graden. Mensen die aan de kant zitten kunnen niet worden natgespoten, doordat het kanon zichzelf in een bepaalde draaihoek afsluit. Doordat kinderen dit wel zullen proberen, ontstaat er een leuke interactie tussen de spelende kinderen en het publiek rondom het Spray Park.

Social return
De gemeente Utrecht stelde Social Return, ook wel SROI (Social Return on Investment) genoemd, als voorwaarde om de opdracht te verstrekken. Social Return is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te re-integreren en/of te ondersteunen. Watergames & More heeft in overleg met de opdrachtgever ervoor gekozen om de aandacht te richten op de gebruikers van het Spray Park: Watergames & More heeft onder andere zwembadkaartjes beschikbaar gesteld aan kinderen in armoede, door middel van vouchers via de Voedselbank Utrecht. Er zijn zo’n 250 vouchers beschikbaar, waardoor er door deze actie 250 kinderen kosteloos kunnen genieten van waterpret in het Spray Park van Zwembad Den Hommel.

Meer informatie
Bent u benieuwd wat wij voor uw zwembad kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.
Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact