Project

Zwembad De Schelp

In het voorjaar van 2019 realiseerde Watergames & More bij Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom een uniek Spray Park met een bijzonder thema, ter vervanging van een kleiner buitenbassin, en met als doel meer bezoekers naar het zwembad trekken. Het ontwerp werd volledig op maat gemaakt. Zelfs de vloerafwerking werd in het thema uitgevoerd. In de zomer van 2019 is het Spray Park in gebruik genomen.

Werkzaamheden project
Naast het maken van het maatwerk ontwerp, leverden we de waterspeeltoestellen en verzorgenden we de montage, sturingstechniek en bouwkundige en waterzijdige installatietechnische werkzaamheden. We hebben de volledige begeleiding van het project op ons genomen. Het Spray Park is gerealiseerd in samenwerking met Adviesbureau OLCO, Hollander Techniek en Bouwgroep De Kok.

Maatwerk ontwerp
Watergames & More ontwierp voor deze opdrachtgever, gemeente Bergen op Zoom, een uniek Spray Park. Er werd gevraagd om een uitdagend en opvallend thema. Het ontwerp is gebaseerd op een legende over een zeemeermin. De onderstaande video vertelt meer over hoe dit ontwerp tot stand is gekomen. Het ontwerp dat in de video wordt getoond, is later in het proces nog aangepast in overleg met de opdrachtgever en komt daarom qua plaatsing van de elementen niet overeen met het werkelijk opgeleverde Spray Park.

In het ontwerp is een maatwerk speelstructuur geïntegreerd, in de vorm van een vuurtoren en rotspartijen. De speelstructuur bevat een waterglijbaantje, een kantelemmer en diverse nozzles (watersproeiers). De kinderen kunnen ook van de rotspartij met de zeemeermin afglijden. Daarnaast zijn er 12 waterspeeltoestellen van onze partner Waterplay Solutions Corp. in het Spray Park geplaatst.

Uiteindelijk heeft de manager van Zwembad de Schelp en de Melanen de creativiteit in het ontwerp en de ervaring van Watergames & More als beste gewaardeerd in het proces.

Vloerafwerking
Om het ontwerp af te maken is er gekozen voor een rubbergranulaat-coating. Deze kunnen wij namelijk in elke gewenste RAL-kleur leveren. Er is een speciaal design van de vloer ontworpen, waardoor de vloer een rol speelt in het gekozen thema. De zee, het strand en de branding maken het verhaal van het Spray Park helemaal compleet.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

Spray Parks
Zwembad Reidener Schwämm Redange-sur-Attert, Luxemburg
Spray Parks
Baxmannbad Hessisch Oldendorf, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Sport- en Waterpark H2O Herford Herford, Duitsland
Spray Parks
Spray Parks
Zwembad Aarweide Nieuwveen
Spray Parks
Freibad Copa Ca Backum Herten, Duitsland
Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact