Project

Twentebad Hengelo

Na de eerder gerealiseerde WaterClimbing en geleverde inflatables heeft Watergames & More nu ook twee spectaculaire waterglijbanen gerealiseerd voor Twentebad Hengelo. De realisatie van de waterglijbanen was onderdeel van de grote renovatie van het zwembad.

Glijbaanverkiezing
Watergames & More heeft het project gegund gekregen in een aanbesteding door een heuse glijbaanverkiezing. Op basis van een lijst van wensen en budget gingen meerdere ontwikkelaars de strijd aan voor het beste voorstel. De jury bestond uit een technische vakjury van het zwembad en kinderjury van 94 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

De vakjury koos unaniem voor ons ontwerp, omdat wij optimaal gebruikte wisten te maken van de beschikbare ruimte en daarmee de meest aansprekende glijbanen. Daarnaast wist ons ontwerp ook de harten van de meerderheid van de kinderen te veroveren. Met deze uitslagen kwam Watergames & More uit de bus als grote winnaar en zijn we trots dit project te hebben mogen bouwen.

Let the Challenge start!
De eerste waterglijbaan is een 1000mm rode Challenger met een starthoogte van 5,5 meter en 51 meter lange glijbaanrit. De waterglijbaan is uitgerust met een interactieve touch game. Door tijdens de glijbaanrit oplichtende sensoren aan te tikken verzamelen gasten zoveel mogelijk punten. De touch game is een competitief spelelement om elkaar uit te dagen. De multimedia met RGB-W LED’s creëren een extra speciale glijbaanrit.

Duizelingwekkende & spannend waterglijbaan
De tweede blauwe waterglijbaan is nog langer en groter dan de eerste waterglijbaan met een lengte van 67 meter. Door de wenteltrap te beklimmen komen bezoekers op een starthoogte van 7,95 meter. Daar wacht hen een adembenemende glijbaanervaring. De glijbaan is extra spectaculair dankzij de Dazzler (cone). Na een paar snelle meters in de Challenger worden bezoekers verrast door de grote open ruimte van de Dazzler. Door de kegelvormige wanden glijden bezoekers alle richtingen op om vervolgens hun rit weer te vervolgen in de Challenger. Aan het eind van de rit staat een camera klaar voor een blijvende herinnering aan de spectaculaire glijbaanrit. De camera heeft een enorm hoge fotocapaciteit per dag. Dit is ideaal voor een drukbezochte locatie zoals het Twentebad Hengelo. Ook deze waterglijbaan is uitgerust met RGB-W LED’s.

Unieke maatwerkoplossing
Alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden gerelateerd aan de waterglijbanen zijn door ons uitgevoerd. Bij het realiseren van de nieuwe waterglijbanen is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en reeds aanwezige voorzieningen zoals pompinstallaties van de oude waterglijbaan. Om geen warmte verloren te laten gaan hebben we de glijbaan geïsoleerd. Daarnaast is er een slimme wenteltrap geplaatst met druksensoren. Deze druksensoren zorgen ervoor dat als er geen gebruik gemaakt wordt van de waterglijbaan de pompinstallatie automatisch uitschakelt. Deze slimme technieken verlagen de operationele kosten en maken de waterglijbanen een milieubewuste keuze.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Meermin Steenbergen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact