Nieuws

Twee nieuwe waterglijbanen Twentebad Hengelo

Deze zomer gaan wij aan de slag om twee prachtige nieuwe waterglijbanen te realiseren bij het Twentebad in Hengelo.

Watergames & More wint gunning

De gunning van dit project is tot stand gekomen door een heuse glijbaanverkiezing. Meerdere ontwikkelaars gingen de strijd om met het beste voorstel te komen op basis van een lijst met wensen en budget. De winnaar werd aangewezen door een technische vakjury van het zwembad en een kinderjury bestaande uit 94 kinderen in de leeftijd 5 tot 12 jaar.

Ons ontwerp is hierbij de grote winnaar geworden. De vakjury koos zelfs unaniem voor ons ontwerp omdat wij optimaal gebruik wisten te maken van alle beschikbare ruimte en grote delen van de oude glijbaan zullen hergebruiken. Ook wist ons ontwerp in ruime meerderheid de harten van de kinderen te veroveren. Wij zijn dan ook trots de komende maanden deze glijbaan voor hen te mogen gaan bouwen.

Interactief speelplezier

De eerste van de twee waterglijbanen is een 1000mm Challenger en start op een hoogte van 5,5 meter. De glijbaan is vijftig meter lang en uitgerust met diverse Interactive elementen waaronder een interactief Touchgame. Bij dit uitdagende spel is het de bedoeling tijdens het glijden oplichtende sensoren aan te tikken en zoveel mogelijk punten te verzamelen.

De behaalde score en doorkomsttijden worden direct op een groot scherm in het zwembad getoond. Bezoekers kunnen zichzelf en elkaar uitdagen om hun scores te verbeteren. Laat de wedstrijd maar beginnen!

Duizelingwekkend spektakel

De tweede glijbaan is de grootste van de twee en heeft een diameter van 1200mm. Door de wenteltrap helemaal te beklimmen komen de bezoekers op de starthoogte van 9 meter. Er wacht hun een adembenemende glijbaanervaring van 75 meter lang.

Deze glijbaan is extra snel en spannend dankzij het Dazzler-trechterelement. De glijbaan is uitgerust met LED-verlichting en lichtdoorlatende segmenten voor een uniek daglichteffect en extra spanning. Op het einde van de glijbaan zit een actiefototoestel dat automatisch foto’s maakt die direct vanaf de aanwezige computerterminal gedeeld kunnen worden met familie en vrienden via Facebook of Twitter.

Unieke maatwerkoplossing

De nieuwe waterglijbaan is een unieke constructie waarbij optimaal gebruik is gemaakt van alle beschikbare ruimte en reeds aanwezige voorzieningen zoals pompinstallaties en staalconstructies van de oude waterglijbaan.

De buitensegmenten zijn voorzien van glijbaanisolatie zodat er geen warmte verloren gaat. De wenteltrap is uitgerust met druksensoren: als er even geen gebruikt gemaakt wordt van de glijbaan schakelt de pompinstallatie automatisch uit. Deze slimme technieken maken de waterglijbaan een milieubewuste keuze en verlagen bovendien de operationele kosten.

Voordelen van onze waterglijbanen:

 • Waterglijbaan voor iedere locatie en elk budget
 • Volledig op maat en naar wens samen te stellen, advies op locatie
 • Keuze uit hoogwaardig glasvezelversterkt polyester, RVS staal of combinatie van beiden
 • Volledig sleutelklare levering
 • Verzorging van alle (eventueel bijkomende) bouwkundige en technische aanpassingen.
 • Eigen onderhoudsteam voor onderhoud en service.
 • Interactive: keuze uit diverse interactieve elementen, licht- en geluidseffecten

Meer informatie

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van onze waterglijbanen & Interactive?

Watergames & More biedt de mogelijkheid tot volledig sleutelklare levering en kan volledig maatwerk voorzien voor elke situatie, Zowel nieuwbouw als renovatie. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat water te bieden heeft. Wij denken graag met u mee zodat we samen met u de perfecte waterglijbaan kunnen realiseren.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze productpagina’s.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact