Nieuws

Het realiseren van een visie is meer dan het maken van een plattegrond

Interessant voor: gemeenten, zwembaden en recreatieondernemers
Leestijd: 2 minuten

Om een visie om te zetten in een succesvolle waterattractie, is er een doordacht ontwerp nodig. Lees hieronder meer over hoe wij zorgen dat visies werkelijkheid worden.

Elk ontwerp start met het inventariseren van uw wensen, eventueel in overleg met een architect en/of adviesbureau waar u mee samenwerkt. Ook het doel van de waterattractie nemen we in acht; we adviseren u bijvoorbeeld graag over de capaciteit, doelgroep, uitstraling en thematisering van een waterattractie. Op basis van onze kennis en ervaring maken we samen met u de juiste afwegingen voor het realiseren van specifieke ontwerpvisies, wat veel meer is dan het maken van een plattegrond met elementen. Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk om het nieuwe speeltoestel te integreren in de omgeving, waardoor het één geheel wordt met de locatie en eventuele andere speeltoestellen rondom.
Vervolgens vertalen we de ontwerpwensen in een digitaal ontwerp, waar standaard elementen uit onze productlijn en maatwerkelementen in kunnen worden gecombineerd.

In de praktijk
Elke locatie is anders. Niet alleen qua omgevingsthematiek, maar ook qua specifieke behoeften. Zo moet een Spray Park in de openbare ruimte aan andere eisen voldoen, dan wanneer het bij een private recreatieonderneming wordt gerealiseerd. Ook hebben opdrachtgevers elk een specifieke doelgroep, mogelijk met verschillende leeftijdssegmenten. We houden overal rekening mee in het ontwerp. Lees hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk:

Openbare ruimte
Het ontwerp van het Spray Park in Capelle aan den IJssel is in samenspraak met de gemeente geoptimaliseerd voor de openbare ruimte, zowel in de vorm als in de afwerking. De vorm van het Spray Park is aangepast aan de vormen van de overige speelvoorzieningen eromheen, zodat het in de omgeving past. Duurzaamheid en beheersbaarheid zijn belangrijke aandachtspunten in de openbare ruimte. Daartoe is het leidingwerk aangepast en is er bijzondere aandacht besteed aan de afwerking. Lees meer…

Zwembad
In zwembad monte mare (te Kreuzau, Duitsland), hebben we een volledig gethematiseerde waterattractie ontworpen en gebouwd, met als basis voor het ontwerp een scheepswrak. Dit totaalconcept bevat een combinatie van onze producten, met zowel maatwerkelementen als standaard Spray Park toestellen. Daarnaast is de waterattractie aangekleed met hangbruggen, watervallen en maatwerkdecoratie in het thema. Lees meer…

Attractiepark
Historyland, het historische themapark & museum in Hellevoetsluis, laat bezoekers tientallen miljoenen jaren terug op avontuur gaan, onder andere naar de tijd van dinosauriërs. Om bezoekers van Historyland in de warme zomers verkoeling te bieden, hebben we een interactieve waterspeelplaats gerealiseerd. Het Spray Park heeft een water spuwende dinosaurus als middelpunt, zodat het past bij de gewenste visie van het park. Lees meer…

Spray Park Themapark Historyland

Verblijfsrecreatie
Camping Julianahoeve in Renesse heeft gekozen voor een gethematiseerd Spray Park, dat volledig past in hun eigen unieke huisstijl én bij het Zeeuwse duinlandschap. De watertoestellen in het Spray Park verwijzen naar thema’s als strand, watersport, Zeeland en het lokale landschap in de omgeving van Renesse. In het Spray Park zijn zowel rustige, lage sproeiers voor jongere kinderen en grotere, actievere toestellen voor oudere kinderen gerealiseerd. Zo valt er voor het hele gezin iets te beleven. Lees meer…

Waterspel op campings

Meer informatie?
Meer weten over het proces of de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Onze experts helpen u graag door uit de vele elementen de juist selectie te maken en een uniek ontwerp te creëren dat aansluit bij uw eisen.
Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact