Nieuws

Attractiewaarde van waterglijbaan Heeg overtreft alle verwachtingen

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: dagrecreatie

Watergames & More heeft in het voorjaar van 2020 in het prachtige watersport-dorp Heeg te Friesland, een nieuwe Waverider (familieglijbaan) gerealiseerd, aan het strand van het Heegermeer. Nu, aan het einde van de zomer is deze waterglijbaan al door een enorm aantal bezoekers gebruikt! Lees meer…

Ondernemersvereniging OVH2000 uit Heeg, dezelfde vereniging van lokale ondernemers die het initiatief tot het realiseren van de waterglijbaan nam, wilde graag weten hoe vaak de waterglijbaan werd gebruikt en plaatste daarom een sensor. Dick Schrama, penningmeester OVH 2000 Heeg en initiatiefnemer van het idee, geeft aan dat dit is leuk voor persmomenten (denk aan 250.000 of een half miljoen glijbewegingen) en bovendien in handige data voorziet om subsidies aan te vragen, mocht er te zijner tijd een uitbreiding van de waterglijbaan wenselijk zijn.
De sensor bestaat uit een oog, dat maximaal 1 keer per seconde een glijbeweging telt. Deze sensor is 20 juni gemonteerd en heeft tot op heden maar liefst 232.000 glijbewegingen geregistreerd.

Zonder teller zouden de mensen de
aantallen niet geloven. Ik sta zelf ook versteld!”

Bron: Groot Sneek, 27-08-2020

Bijkomstige voordelen
De verwachtingen van de populariteit van de waterglijbaan waren hoog gespannen, maar in werkelijkheid werden deze verwachtingen overtroffen.
Mede door de gevolgen van COVID-19 groeide het binnenlandse toerisme dit jaar. Ook de waterglijbaan in Heeg profiteerde daarvan: het was in Heeg veel drukker dan andere jaren. Er werden méér overnachtingen geboekt, en boten blijven langer in de passantenhaven liggen, omdat de kinderen na het zien van de waterglijbaan in Heeg willen blijven, zo vertelt Dick Schrama. Deze gasten gaan natuurlijk ook het dorp in en besteden daar geld. Kortom: het levert ook bijkomstige voordelen op.
De verwachting is dat dit effect in de komende jaren nog toeneemt, omdat de waterglijbaan nu nog niet bij alle omwonenden en toeristen bekend is. De populariteit van de waterglijbaan zou de concurrentiepositie t.o.v. omliggende recreatiegebieden dus nog verder kunnen versterken. De waterglijbaan was de investering dus zeker waard.

Ik ben er van overtuigd dat de extra baten
zeker opwegen tegen de kosten.

Meer….
Watergames & More wenst Strand Heeg en haar gasten nog een mooi naseizoen en veel waterspeelplezier met de Waverider.

Bent u benieuwd wat wij voor uw recreatielocatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact