Project

Zwembad de Kuil

Als specialist in waterspel is Watergames & More door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf gevraagd om mee te werken aan de realisatie van Nieuwbouwzwembad De Kuil. Zwembad De Kuil bestaat al sinds de jaren 70, maar was toe aan vernieuwing, waardoor is besloten tot de bouw van een geheel nieuw zwembad. Het zwembad is gerealiseerd naar ontwerp van Slangen + Koenis Architecten.

Peuterbadinrichting met maatwerkelementen
Voor het nieuwe zwembad heeft Watergames & More de inrichting van de peuterbaden binnen en buiten gerealiseerd. In het peuterbad buiten zijn elementen geplaatst zoals een waterspeeltafel, waterglijbaan, waterboog en waterkanonnen. De maatwerk rotspartijen zijn volledig in 3D gevreesd en op locatie afgewerkt met stucwerk en glasvezelversterkte polyester. Daarmee krijgen de rotsen een natuurlijke uitstraling.

Peuterbad binnen
Het peuterbad binnen is ingericht met een kleine waterglijbaan, zes grondspuiters en een maatwerk watertafel. De watertafel niet alleen een leuk element, maar ook leerzaam voor kinderen. Een watertafel draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van de sensomotoriek. Sensomotoriek is de koppeling tussen motoriek (vermogen om te bewegen) en sensoriek (zintuigelijke prikkels opdoen, zoals zien, horen, voelen). Met de watertafel leren kinderen de effecten van water en hoe ze zelf een waterweg kunnen maken of juist blokkeren. Gevoel krijgen bij actie en reactie is daarbij belangrijk. Een echte eye-catcher in het peuterbad is de grote rotspartij met ingebouwde waterval. Deze waterval zorgt voor een rustgevend gevoel door het kletterende water en past uitstekend in het ontwerp. Bovendien geeft de waterval een lichte massage voor het bovenlichaam.

Rotsen, ze komen overal terug
Naast dat er diverse rotsen zijn geplaatst in de peuterbaden is er ook een grote rots geplaatst bij de ingang van het zwembad. Bij het ontwerpen en realiseren van de rotspartijen is speciale aandacht besteed aan het realiseren van uitstraling en ontwerp, zoals door de architect is bedacht.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met onze accountmanager.

GoH2O Waterglijbanen
GoH2O Waterglijbanen
Zwembad De Wiel Schagen
& more
& more
Zwembad monte mare Kreuzau, Duitsland
& more

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact