Nieuws

Waterspel & Duurzaamheid: 8 effectieve oplossingen

Interessant voor zwembaden, gemeenten, architecten & adviesbureaus. Leestijd: 2 minuten

Iedereen is bezig met de voorbereiding op de toekomst: het klimaat verandert en daarom moeten we duurzamer omgaan met de elementen, zoals met water. Bij Watergames & More willen we zo veel mogelijk mensen van waterspel laten genieten, bij voorkeur op een duurzame manier. Hiervoor hebben we enkele slimme oplossingen in onze attracties verwerkt:

Spray Parks

 1. Waterbesparende nozzles
  De sproeiers van onze watertoestellen (nozzles) zijn zó ontworpen dat ze minder water verbruiken en toch hetzelfde spraybeeld geven voor een goede attractiewaarde.
 2. Efficiënte toestellen en pompen    
  De toestellen schakelen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn. Hierdoor kan het waterverbruik en het stroomverbruik laag worden gehouden. Het zorgt er ook voor dat we lichtere attractiepompen kunnen toepassen; minder water betekent een lagere pompcapaciteit.
 3. Zo min mogelijk hulpstoffen
  Net als in een zwembad heeft ook een Spray Park hulpstoffen (zoals chloor en zuur) nodig om de waterkwaliteit op peil te houden, zodat er veilig in gespeeld kan worden. Het lage waterverbruik zorgt ervoor dat hier zo min mogelijk van nodig is. Ook ons filtersysteem draagt hieraan bij: als het Spray Park in gebruik is, zorgt een speciale vuilvanger in de afvoerputten dat vervuiling (zand, blaadjes, etc.) niet in het waterbehandelingssysteem terecht komt. Doordat wij altijd een rioolklep- of schrobschakeling toepassen, kan er niets in de leidingen terechtkomen als het Spray Park niet in gebruik is. En wat er niet in komt, hoeft ook niet gereinigd te worden.
 4. Elke druppel telt
  Nagenoeg al het water van het Spray Park wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt. Hiervoor is een speciaal circulatiesysteem ontworpen. Hierdoor is het verbruik van een Spray Park verrassend laag.
duurzaamheid waterspel

Waterglijbanen

 1. Minder is meer
  Ten eerste valt er bij waterglijbanen winst te behalen door een slim ontwerp en doordachte montage. We vermijden kitranden tussen buisdelen of monteren de waterglijbaan zelfs met minder lengteflenzen (zijnaden) door speciale flenzen toe te passen. Dit zorgt voor minder onderhoud en minder bacteriën, dus minder materialen & arbeid en minder reinigingsmiddelen.
 2. Drains
  Om zo veel mogelijk water te kunnen hergebruiken, besteden we ook altijd aandacht aan de omgeving van de waterglijbaan. Waar water uit de glijbaan spettert, voegen we drains toe in het ontwerp, welke het water opvangen en terugvoeren naar de leidingen. Zo gaat bijvoorbeeld water dat over de rand golft en op de ondergrond terecht komt, niet verloren.
 3. Slimme water-inlets
  Sommige badgasten lijken er een sport van te maken: het water bovenaan de waterglijbaan tegenhouden zodat ze met zo veel mogelijk water naar beneden glijden. In de praktijk stroomt het water niet met deze badgasten mee, maar de trap af. Bij onze waterglijbanen komt het water uit zij-inlets, waardoor het praktisch onmogelijk is om op deze manier water te verspillen.
 4. Er warmpjes bijzitten
  Bij een overdekt zwembad hangt een waterglijbaan vaak voor een groot deel buiten het pand, waardoor kostbare warmte verloren gaat. Dit is eenvoudig op te lossen door de waterglijbaan te isoleren. Het zorgt voor een aanzienlijke verlaging in het energieverbruik en de waterglijbaan is merkbaar warmer in gebruik. Ook voorkomt het tocht en condensatie aan de binnenzijde van de waterglijbaan, wat ook het comfort van de glijbaanrit ten goede komt.
duurzaamheid waterspel

Uw duurzame ontwikkeling
Beheersbaar en eenvoudig uw recreatie voorbereiden op de toekomst? U kunt uw bestaande attracties verduurzamen of nieuwe, duurzame attracties realiseren. Wij adviseren u graag over de manieren waarop u positieve keuzes kunt maken voor uw bedrijf, uw attractiewaarde, uw huidige gasten én voor de volgende generatie. Met onze garantie (tot wel 25 jaar op bepaalde onderdelen van onze producten) bent u verzekerd van langdurig rendement. Bovendien verzorgen wij het realisatieproces van A tot Z voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact