Project

Gemeente Capelle aan den IJssel

Openbaar Spray Park Capelle aan den IJssel

In gemeente Capelle aan den IJssel heeft Watergames & More een openbaar Spray Park in het Schollebos gerealiseerd. De waterspeelplaats biedt kinderen van alle leeftijden speelplezier en een sociale ontmoetingsplaats voor hun ouders. Bovendien draagt het Spray Park bij aan minder hittestress en een verbetering van de gezondheid. Dit maakt het een aantrekkelijke verrijking voor inwoners van gemeente Capelle aan den IJssel én voor bewoners van de omringende gemeenten die gebruik willen maken van het Spray Park.

Totstandkoming project
In 2017 stelde het toenmalige kindercollege van de gemeente een waterspeelplaats voor. Oud-kinderburgemeester en huidig kinderminister Mariam Yousfi: “In Capelle heb je leuke speelplaatsen, maar eentje met water misten we nog. Vooral in de zomer is het superleuk om lekker met water te spelen. Waterspeelplaatsen kom je alleen op vakantie tegen. Sommige kinderen in Capelle kunnen helaas niet op vakantie dus een speelplek met water in de buurt is dan helemaal leuk. Tijdens de kinderconferentie in 2017 hebben we de naam ‘De Watervallei’ met het kindercollege onthuld. Ik ben trots dat ‘De Watervallei’ er nu echt is.”

Werkzaamheden project
Watergames & More heeft voor dit project de Waterplay Solutions Corp. toestellen geleverd en de projectcoördinatie verzorgd. Dit laatste was een specifieke wens van de opdrachtgever: Het gehele project moest van A tot Z worden verzorgd, zodat de opdrachtgever zelf geen bouwkundige werkzaamheden hoefde te regelen en/of andere partijen zoals aannemers hoefde te zoeken. Watergames & More bleek de juiste partij te zijn voor een turnkey opgeleverd Spray Park.

Het ontwerp van het Spray Park is in overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel geoptimaliseerd voor de openbare ruimte, zowel in de vorm als in de afwerking. De vorm van het Spray Park is aangepast aan de vormen van de overige speelvoorzieningen eromheen, zodat het in de omgeving past. De leidingen zijn van RVS gemaakt en afgesloten, om de duurzaamheid en beheersbaarheid te vergroten, wat een belangrijk aandachtspunt is in de openbare ruimte. Alle toestellen in het Spray Park zijn van hoge kwaliteit RVS. De poedercoating die wij gebruiken beschermt de elementen tegen corrosie, invloeden van veelvuldig gebruik en UV-straling. Bovendien zijn ze door het ontbreken van scherpe randen ook bijzonder veilig. Dit alles maakt de toestellen zeer geschikt voor de openbare ruimte.

Gezondheid en gezelligheid voor alle leeftijden
Ook kinderburgemeester Ilias Oukbih is blij met de eerste Nederlandse openbare waterspeelplaats: “Het is belangrijk dat kinderen veel bewegen en niet alleen achter de computer zitten. In de zomer met water spelen is extra lekker en ook gezond. Het Schollebos is een top plek om met andere kinderen te spelen. Dat vinden wij als kindercollege ook belangrijk. Want hoe meer mensen gezellig bij elkaar kunnen komen, hoe leuker het wordt.”

Wilt u een kijkje nemen bij dit Spray Park?
De Watervallei is in de zomermaanden, van april tot oktober, elke dag van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. De speelplaats ligt in midden het Schollebos, nabij de klimpiramide, speeltuin en het skatepark.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met:

Spray Parks

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact