Nieuws

Spelen & bewegen helpt tegen coronakilo’s

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: gemeenten

Een op de vijf kinderen in Nederland heeft overgewicht als gevolg van de coronacrisis, bleek onlangs uit onderzoek van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC. Maar liefst 75 procent van de kinderen is gemiddeld 51 minuten per dag minder gaan bewegen, vergeleken met vorig jaar rond dezelfde tijd. Een leuke, en bovendien leerzame, manier om kinderen weer in beweging te krijgen, is het aanbieden van een attractieve (water)speelplaats, ook wel Spray Park genoemd. Hiermee worden kinderen (en hun ouders) op een natuurlijke wijze gestimuleerd om actiever en langduriger te bewegen.

Inspelen op de natuurlijke fascinatie van kinderen
Een Spray Park is een waterspeelplaats met o.a. interactieve waterspuiters en fonteinen. Kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot water. Spetteren, het verplaatsen van water en het verleggen van stromen: het zijn allemaal belangrijke ontdekkingen en interessante speelaanleidingen. Doordat de waterspeeltoestellen op het Spray Park afwisselend aan- en uitgaan, worden kinderen aangespoord om over het park heen en weer te rennen. Bovendien zien we vaak dat ook de ouders worden aangezet tot actief bewegen.
In onderstaande video van een van onze partners is te zien hoe de motorische vaardigheden van kinderen worden gestimuleerd en hoe het waterspel aanzet tot bewegen:

Gezond & Veilig
Het Spray Park biedt een veilige en gezonde speelomgeving, voor de kinderen zelf én voor het milieu. Het water uit de sproeiers komt terecht op een vlakke vloer en wordt direct afgevoerd. Door het ontbreken van stilstaand water is het zelfs voor de allerkleinsten een veilige speelplek. Bovendien is een Spray Park volledig rolstoeltoegankelijk. Het Spray Park is ook een goede keuze voor het milieu. De toestellen schakelen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn. Hierdoor kan het water- en energieverbruik laag worden gehouden.

Foto: Waterplay Solutions Corp.

De oplossing voor actiever bewegen
Ongeacht de leeftijd, het ontwikkelingsniveau en eventuele lichamelijke of verstandelijke beperkingen van de kinderen, draagt het Spray Park bij aan de gezondheid, de sociale contacten en de (motorische) zelfontplooiing van de kinderen. Dit maakt het een aantrekkelijke verrijking voor o.a. de openbare ruimte en een effectieve oplossing om kinderen te stimuleren meer te bewegen, op een plezierige & verantwoorde manier.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Op de hoogte blijven van ontwikkelingen kan door ons te volgen op LinkedIn of door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact