Nieuws

Waterspel in binnenbaden: de mogelijkheden en voorbeelden

Interessant voor zwembaden. Leestijd: 3 minuten. 

In de wereld van de zwembaden zijn de producten van Watergames & More een mooie aanvulling op het speelplezier. Door te investeren in uw zwembad trekt u als publiek of privaat bad meer bezoekers en wellicht ook andere doelgroepen aan, wat veel commerciële voordelen heeft. We zetten enkele mogelijkheden zoals twee specifieke waterglijbanen, Spray Parks, WaterClimbing en opblaasbare elementen op een rij:

Waverider
De Watergames & More Waverider (ook wel familieglijbaan genoemd) is de ideale attractie voor recreatieondernemers die het hele gezin tot hun doelgroep rekenen. De Waverider is een open waterglijbaan en kan tot 5 meter breed worden gemaakt. Zo kunnen bezoekers met een groep vrienden of familie tegelijkertijd naar beneden glijden. De helling van de Waverider is niet hoger dan 35%, wat hem ook geschikt maakt voor gezinnen met jonge kinderen.

In Zwembad De Krim op Texel hebben we (onder andere) een Waverider gerealiseerd. Het zwembad ontvangt nu meer (terugkerende) bezoekers én spreekt een bredere doelgroep qua leeftijd aan. Het zwembad van dit vakantiepark is al twee jaar op rij uitgeroepen tot het beste zwembad in zijn klasse. Meer weten over dit project? Klik hier.

Waterspel in binnenbaden

Challenger
De Watergames & More Challenger is één van de populairste waterglijbanen. Hij komt in vele vormen: in een enkele buis- of open waterglijbanen, als bodyslide of als bandenglijbaan. Het hellingspercentage (en de snelheid die daarmee samen hangt) varieert per ontwerp. Deze waterglijbaan is uitermate geschikt om multimedia of andere speciale effecten toe te voegen, of op andere manieren te personaliseren.

De Challenger in Zwembad De Waterwyck  is een mooi voorbeeld van een spectaculaire waterglijbaan die gericht is op de jeugd. Deze waterglijbaan is voorzien van een start-stopsysteem en interactieve touch points. Hoe meer touch points tijdens de rit worden aangeraak, hoe hoger de score van de bezoeker. Daarnaast wordt de tijd van elke rit geregistreerd, wat een hoge speelwaarde aan de glijbaan toevoegt. Bezoekers worden keer op keer uitgedaagd om hun eigen recordtijd, de beste tijd van de glijbaan en de beste tijd van de dag te verbeteren.

Waterspel in binnenbaden

Spray Park
Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met o.a. interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee individueel of in groepsverband gespeeld kan worden. Door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolg relaties en elementen die 360˚ kunnen draaien, wordt het waterspel buitengewoon interactief. Het water uit de sproeiers komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd, waardoor het een bijzonder veilige speelomgeving biedt. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt. Voor het realiseren van Spray Parks werken we samen met onze ervaren partner Waterplay Solutions Corp.

Safari Resort Beekse Bergen zocht een manier om haar bezoekers meer (indoor) diversiteit en attractiewaarde te bieden. Naast het binnenbad hebben we daarom een Spray Park gerealiseerd, volledig in dierenthema, inclusief een water sproeiende giraf. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Waterspel in binnenbaden

Peuterbad/Splash Area
De Spray Park waterspeeltoestellen zijn ook te combineren met (nieuwe en bestaande) bassins; dan wordt het een Splash Area. Uiteraard is de vormgeving en indeling van het peuterbassin volledig naar wens aan te passen. Zo wordt elk peuterbad een spetterende attractie, geschikt voor de doelgroep(en) die u wilt aanspreken.

In sportcomplex De Soeverein in Lommel (België) realiseerden we onlangs een Splash Area. Lees hier meer over dit project.

Waterspel in binnenbaden

WaterClimbing
WaterClimbing is klimmen boven het water op klimwanden die tot wel negen meter hoog boven het water uittorenen. Eenmaal bovengekomen springen de klimmers terug het water in. WaterClimbing combineert sport, spel, avontuur en plezier in een spectaculair speeltoestel voor jong en oud. De klimwanden zijn voor iedereen toegankelijk. Er kan veilig geklommen worden zonder ervaring, zonder instructeur en zonder klimuitrusting.

In het zwembad in Emmen dat momenteel wordt gerealiseerd, wordt ook een klimwand toegevoegd. Lees hier meer over dit project.

Waterspel in binnenbaden

Opblaasbare elementen
Met opblaasbare elementen bouwt u snel en eenvoudig een spectaculaire hindernisbaan op het water. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, klauteren, springen en glijden. Het modulaire concept biedt de vrijheid om het bad naar wens in te richten. De kleinste onderdelen zijn enkele meters lang en daardoor ook geschikt voor kleine baden. Onderdelen kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld (in een gewenste volgorde), waardoor er een hindernisbaan ontstaat. In een 25 meterbad past een track van maar liefst 19 meter.

Waterspel in binnenbaden

Meer weten?
Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw zwembad? Bekijk hier meer over waterspel voor zwembaden of neem contact op voor advies op maat: +31 (0) 79 206 5060.

Dé partner voor spelen op, rond, met en in water
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen en Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact