Producten

Waterglijbanen

Een waterglijbaan is pas compleet als hij volledig naar smaak is aangepast. We bieden daarom veel losse elementen die aan de glijbanen toegevoegd kunnen worden. Van trappen tot opvangbaden en van special effects tot veiligheidselementen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij denken graag met u mee over de toevoegingen die uw glijbaan helemaal compleet maken.

Deze stoplichtfunctie geeft bezoekers een seintje zodra ze naar beneden kunnen glijden. Dankzij het start-stopsysteem glijden de badgasten ordelijk naar beneden. Hierdoor wordt de veiligheid in en rondom de glijbaan vergroot. Er zijn twee mogelijkheden bij het start-stopsysteem: De rode en groene lichten worden in een vast tempo afgewisseld of ze worden gekoppeld aan bewegingssensoren in de glijbaan.

Wat is er leuker dan een actiefoto in een spannende glijbaan? De camera heeft een bewegingssensor, die reageert wanneer iemand langs de camera glijdt. Nadat de foto is gemaakt, wordt een nummer aan de foto toegekend. Vervolgens kunnen bezoekers hun eigen foto aanschaffen. Het fotoapparaat kan ook gekoppeld worden aan Facebook of Twitter. Bezoekers kunnen hun foto dan direct delen via social media!

Door een stopwatch toe te voegen aan de glijbaan, worden gebruikers gemotiveerd om hun persoonlijk record te verbeteren! De sensoren aan het begin en einde van de glijbaan meten de tijd. De tijdscore wordt op het scorebord getoond. Het bord kan ook het dag- en maandrecord laten zien.

De sensoren die in de glijbaan verwerkt zijn, meten de snelheid van de gebruiker en bepalen waar hij zich op dat moment bevindt. Dit vergroot niet alleen de veiligheid in extreme glijbanen, maar maakt de glijbaan ook aantrekkelijker voor toeschouwers!

Met LED-verlichting kunt u heel eenvoudig de stijl en het thema van een waterglijbaan aanpassen. Met één klik op de knop verandert de glijbaan van een kleurrijke disco in een rode wervelende baan. Deze effecten kunnen op maat worden ontwikkeld. Daarmee is ieder gewenst effect mogelijk!

Daglichteffecten zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Tijdens de productiefase worden symbolen of figuren in de wanden van de glijbaan verwerkt. Wanneer het zonlicht op de glijbaan valt, komen de figuren en symbolen volledig tot leven. U kunt de daglichteffecten combineren met LED-verlichting, zodat de figuren ook te zien zijn als het buiten donker is.

Geluidseffecten zijn een perfecte aanvulling op LED of daglichteffecten. Met geluiden kun je het effect van de verlichting benadrukken. Bezoekers kunnen bij het startpunt van de glijbaan een thema kiezen, waarna het geluid (én het licht) daaraan aangepast wordt! Elk thema heeft zijn unieke muziek of geluidseffecten. Geluidseffecten maken de glijbaanrit tot een unieke beleving die bezoekers lang zal bijblijven.

Hoe hoger de locatie, hoe meer indruk deze doorzichtige elementen maken! Deze elementen van acryl zijn transparante buizen, waardoor bezoekers een paar seconden om zich heen kunnen kijken om te zien op welke hoogte ze glijden. Een indrukwekkende ervaring!

Door LED-displays in je waterglijbaan te verwerken, kun je er teksten, afbeeldingen en zelfs bewegende beelden vertonen. Dit levert heel bijzondere effecten op!

Door een beweegbaar startplatform toe te voegen aan uw glijbaan, zorgt u ervoor dat gebruikers flink worden opgewarmd voordat ze de glijbaan induiken. Wacht geduldig af terwijl de seconden worden afgeteld en het platform begint te schudden, en… START!

Een watergordijn geeft extra verfrissing tijdens het glijden. U kunt de waterdruk aanpassen, zodat u kunt variëren tussen een zacht briesje en een waterval. Deze attractie kan worden geïnstalleerd in een glijbaan met een hele of halve buis, van zowel polyester als van roestvrij staal.

Watergames & More biedt twee verschillende soorten trappen: een stalen trap – zoals op de afbeelding hiernaast – en een polyester trap. Stalen trappen worden in eigen beheer geproduceerd en kunnen door middel van poedercoaten in iedere gewenste RAL-kleur geleverd worden. Hierdoor past de trap volledig in de stijl van het zwembad. Polyester trappen hebben een dichte zijkant, waardoor er plaats is voor advertenties op de trap. Daarnaast loopt er geen water naar lager gelegen traptreden omdat de treden dicht zijn. Ook polyester trappen kunnen volledig naar de stijl van het zwembad worden aangepast.

Een waterglijbaan, zeker een glijbaan die deels buiten is gelegen, zorgt voor veel warmte- en dus energieverlies. Om dit te voorkomen, adviseren we om een tweede isolatielaag aan te brengen. Deze laag werkt zowel warmte als geluidsisolerend. Dankzij de besparing op energiekosten betaalt deze geringe extra investering zich binnen enkele jaren terug.

Wanneer u besluit om een waterglijbaan te laten plaatsen, is het belangrijk om ook te kijken naar veilige oplossingen voor het landen in en verlaten van de glijbaan. Watergames & More biedt daarom verschillende catch units, die de gebruiker opvangen en veilig uit de glijbaan leiden. Met een catch unit minimaliseert u de kans dat bezoekers op elkaar botsen. Dankzij het ondiepe water in de catch unit kunnen gebruikers snel de glijbaan verlaten. We bieden verschillende soorten catch units, die natuurlijk volledig naar smaak aangepast kunnen worden.

+31 (0) 629 55 66 62

Neem contact op
Nieuwsbrief