Project

Themapark/ Museum Historyland

Naast het eerder gerealiseerde Spray Park in 2019 heeft Museumpark Historyland sinds de zomer van 2021 ook een gethematiseerde waterspeelstructuur. Daarmee is Historyland de eerste locatie in Nederland waar Watergames & More een waterspeelstructuur realiseert. Historyland heeft ons verzocht de tweede waterspeeltuin te realiseren na het grote succes van het Spray Park.

Thematisering waterspeelstructuur bevers
De nieuwe waterspeelstructuur bevat twee type 1.2 waterglijbanen, waarvan één hoge en één lage. Daarnaast zorgen de grondspuiters, kantelemmer, een waterwiel en waterval van onze partner Waterplay Solutions Corp. voor aanvullende waterpret. De diverse trappetjes en kruipbuis maken de waterspeelstructuur compleet. De waterspeelplaats is maar liefst 100 m² en is volledig gethematiseerd. Zo is het dak van de speelstructuur decoratief afgewerkt met kunstbladeren en zijn aan de constructie enkele takken van polyester gemonteerd. Op de twee daken zijn 3D bevers geplaatst. Volledig passend bij het beverthema zijn er afgeschuinde punten aangebracht en krijgt de speelstructuur hier en daar een ‘houtlook-afwerking’ c.q. ‘boomstammen-motief’.

Meer bezoekers tijdens warme zomers
Sinds de realisatie van het eerder opgeleverde Spray Park trekt Historyland veel meer bezoekers tijdens warme zomers. Met de realisatie van de waterspeelstructuur zal dit alleen maar meer worden. Het park is namelijk minder afhankelijk van weersomstandigheden. Historyland biedt bezoekers met de waterspeelstructuur nóg meer attractiewaarde en verkoeling. Extra reden dus om ook in de zomer een bezoekje te brengen aan het prachtige park.

Een turn-key oplevering
Watergames & More is verantwoordelijk voor het beton- en grondwerk, waaronder het uitgraven, bekisten, bewapenen, ontgraven en gebezemd afwerken van de betonvloer. Daarnaast hebben wij ook de installatietechnische werkzaamheden verzorgd. Denk hierbij aan de complete waterbehandelingsinstallatie, buffer- en techniekkelder, leidingwerk en het aansluiten van de attractie- en circulatiepompen. De (af)montage en het proefdraaien maken de turn-key oplevering compleet.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact