Nieuws

De mooiste baan is een glijbaan!

Leestijd: 1,5 minuut | Door Kirsten Jongman, Hoofd Design Glijbanen & Spray Parks Watergames & More

Bij Watergames & More beschikken we over een eigen engineeringsafdeling. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om voor elk project tot op de millimeter nauwkeurig te ontwerpen, zodat iedere klant uiteindelijk een glijbaan of Spray Park heeft welke aan alle eisen en wensen voldoet. Én aan alle normeringen, want vooral voor de waterglijbanen zijn er zijn strenge veiligheidseisen.

Aangezien er voor de Spray Parks, op een aantal bijzondere specials na, eenvoudigere technische uitwerkingen nodig zijn, ligt de focus op onze afdeling vooral op de waterglijbanen. Soms zijn deze verkocht aan bijvoorbeeld particuliere campinghouders, maar het merendeel is voor grotere zwembadprojecten in Nederland of België. Dat betekent een hoop overleg met allerlei verschillende mensen, van architecten tot installateurs, om een goed beeld te krijgen van de wensen, maar ook om de locaties van de nieuwe glijbanen te leren kennen. Vooral het ontwerpen voor bestaande gebouwen geeft soms uitdagingen: zitten er obstakels in de loop van de glijbaan, kunnen we de stalen ondersteuningen wel kwijt? Want niet alleen het uiterlijke ontwerp is belangrijk: er moet ook rekening gehouden worden met de wateraansluiting en -afvoer, stroomvoorzieningen naar eventuele multimedia in de glijbaan en hoe de elementen uiteindelijk overal (waterdicht) bouwkundig afgewerkt worden. Dit kan alleen gebeuren met constant overleg tussen de diverse partijen. Ook bespreken we dagelijks met onze accountmanager de eventuele gewijzigde of nieuwe wensen van de opdrachtgever, om deze in te kunnen passen in de functionele mogelijkheden.

Met al deze factoren in het achterhoofd tekenen we, met de NEN EN 1069 ernaast, een baanverloop in onze 3D software. Hierbij zijn vooral de start- en eindhoogte, de lengte van de baan en hoe spannend de baan mag worden voor de beoogde gebruikers van belang. Als er een ontwerp staat dat voldoet, wordt er met een berekeningsprogramma een snelheidscheck gedaan zodat zichtbaar wordt waar misschien nog knelpunten zitten. Na eventuele kleine aanpassingen en het maken van een tekening waar alle multimedia op staan, wordt goedkeuring aan de klant gevraagd. Als we samenwerken met architecten checken zij vaak ook of ons 3D-model niet conflicteert met het gebouwontwerp, waardoor we niet voor verrassingen komen te staan bij montage. Daarna wordt het ondersteunende staalwerk in 3D uitgewerkt. Nadat dit door een andere partij statisch is doorberekend, kan het staalwerk productieklaar worden gemaakt en besteld. Als het polyester en staal in productie zijn, rest ons nog om overzichtstekeningen te maken voor de montageploegen, zodat de montage ook zo soepel mogelijk verloopt.

Meestal lopen er meerdere glijbaanprojecten naast elkaar, dus we vervelen ons zeker niet. Want wij vinden: de mooiste baan is een glijbaan!

Over Kirsten
Kirsten studeerde af aan de Technische Universiteit Delft in Industrial Design Engineering en Design for Interaction. Ze ontwierp in haar carrière onder andere speeltoestellen en schoolmeubilair en is sinds februari 2018 binnen Watergames & More verantwoordelijk voor de conceptualisering en engineering van waterglijbanen en staalconstructies van concept tot eindproduct.

Over Watergames & More
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Ook bij Watergames & More werken? Bekijk hier onze vacatures.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact