Nieuws

Interactieve waterglijbaan voor nieuw zwembad De Hoge Devel

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: Watergames, Verblijfsrecreatie, Dagrecreatie en Zwembaden

Midden in het Develpark in Zwijndrecht (NLD) is een nieuw binnenzwembad gebouwd, genaamd De Hoge Devel. Het oude zwembad was flink aan vervanging toe. Om kosten te besparen is daarom geïnvesteerd in een modern, toegankelijk en duurzaam zwembad voorzien van de nieuwste technieken.

Het zwembad heeft onder andere twee grote zwembaden, een whirlpool, een peuterbad en een waterglijbaan. Watergames & More is gevraagd om voor het peuterbadje de peuterglijbaan met een spray park waterspeelelement en de waterglijbaan te realiseren.

Het zwembad bevat twee peuterbaden. De ene voorzien van een peuter glijbaan en de andere een spray park element. De glijbaan is geschikt voor de jongste bezoekers van 0 tot 4 jaar. Dankzij de toegankelijke treden is de peuterglijbaan voor kleine kinderen gemakkelijk te betreden. Bovendien zorgt de RVS handrail ervoor dat de kinderen er veilig vanaf kunnen glijden.

In het tweede peuterbadje staat een spray park element van Waterplay. Hier kunnen peuters spelen met water door er onderdoor te lopen, water op te vangen, etc.

De gemeenteraad heeft op het allerlaatste moment besloten om een interactieve glijbaan met ingebouwd spel toe te voegen zodat een bredere doelgroep aangesproken wordt. De glijbaan, ook wel Challenger genoemd, is een dichte glijbaan van 40 meter lang. De bezoeker bereikt de 4 meter hoge start element met behulp van een glasvezelversterkte kunststof (GVK) spiltrap. De water glijbaan is geschikt voor alle leeftijden. Zelfs de jongste kinderen kunnen met hun ouders ervan af glijden.

Hieronder de eerste schets van de waterglijbaan.

Eindresultaat

Tijdens de rit houdt een tijdsregistratiemeter de beste tijd van de dag, beste tijd van de glijbaan en de eigen tijd van de bezoekers bij. Hierdoor worden bezoekers elke keer gemotiveerd om hun score te verbeteren en tegen elkaar te strijden voor de hoogste score en snelste tijd. Naast de tijdsregistratie wordt met behulp van diverse touch points een competitief spel gecreëerd. Deze zijn in de glijbaan bevestigd. Hoe vaker de touch point aangeraakt wordt des te hoger de score. Aan het eind van de waterglijbaan bevindt zich een scoremonitor die de score aangeeft. Op deze manier worden bezoekers uitgedaagd om hun score te verbeteren.

Bent u benieuwd wat wij voor uw locatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

01 feb 2022 - Projecten
Leestijd: 1 minuut Interessant voor: zwembaden Ter vervanging van de oude waterglijbaan van het Optisport Sloterparkbad realiseert Watergames & More een nieuwe waterglijbaan. De oude waterglijbaan was meer dan 20 jaar oud en a...
30 aug 2022 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: hotels, waterparken, attractieparken, zwembaden, dagrecreatie, verblijfsrecreatie In het zwembad Hallenfreibad (DE) in Burgdorf wordt nog dit jaar een nieuwe waterglijbaan gebouwd. Het binn...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact