Nieuws

Spray park: duurzame investering voor 2023

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: Zwembaden, Verblijfsrecreatie, Dagrecreatie

Voor de start van de zomervakantie 2022 heeft Watergames & More diverse spray parks zowel nationaal als internationaal gerealiseerd bij onder andere Vakantiepark Molenwaard (NL), Tarzan & Jane (BE) en Särkänniemi Adventure Park (FI). En maar goed ook! Deze warme zomer zorgde er namelijk voor dat een heleboel mensen de verkoeling opzochten. De interactieve waterspeelplaatsen waren dan ook enorm in trek bij jong en oud. De diversiteit van de toestellen zorgde voor een verlenging van de verblijfsduur van de gasten, wat de horeca-uitgaven ten goede kwam. Attractie- en vakantieparken met een spray park zagen hun bezoekersaantallen deze zomer toenemen.

Ziet u het ook zitten om in de zomer van 2023 uw bezoekers te verblijden met een veilig en duurzaam aangelegde waterspeelplaats? Dan kan Watergames & More u daarbij helpen! Neem dit jaar nog contact met ons op zodat we tijdig kunnen realiseren aan een spray park die helemaal aan uw wensen voldoet. Niet alleen denken we met u mee, we ontzorgen u volledig op het gebied van ontwerp, design, bouw, installatie en onderhoud. Met maar één doel: een spray park die gereed is voordat het warme weer zich meldt in 2023!

Een spray park is een interactieve waterspeelplaats met waterspuiters en fonteinen, geschikt voor jong én oud. Bij de productie van spray parks werken we samen met onze partner Waterplay®. Dit kwaliteitsmerk adviseert en controleert ons bij het proces op het gebied van veiligheid. Onze partner heeft op basis van intensief onderzoek naar het leergedrag van kinderen interactieve elementen ontworpen. De variatie van sproeibeelden zorgt ervoor dat kinderen actief en geboeid blijven. Met keuze uit meer dan 150 elementen zijn de mogelijkheden eindeloos. Door verschillende nozzles (uitwisselbare sproeikoppen) en een gevarieerd sproeiprogramma te kiezen, is ook het sproeibeeld veelzijdig in te richten.

Spray parks zijn modulair, volledig te personaliseren en op thema samen te stellen. De toestellen kennen verschillende thema’s en zijn verder te personaliseren door unieke graphics en diverse kleuren. Welke toestellen u inzet is doelgroep afhankelijk. Iedere leeftijdscategorie heeft namelijk andere behoeften. Voor oudere kinderen kunt u bijvoorbeeld denken aan waterkanonnen en waterstorttoestellen. Terwijl voor peuters en kleuters rustige en kleine toestellen geschikter zijn. Met de toestellen kunt u binnen een spray park verschillende speelzones creëren, bijvoorbeeld een speelzone voor peuters en een speelzone voor oudere kinderen. Het combineren van deze speelzones maakt een spray park rolstoelvriendelijk en geschikt voor verschillende doelgroepen.

Een spray park is enorm onderhoudsvriendelijk. Het heeft een laag water- en stroomverbruik. Het water, dat uit de sproeiers op de vlakke vloer terecht komt, wordt direct afgevoerd. Hierdoor is er geen complete waterbehandelingsinstallatie nodig. Doordat het water direct wordt afgevoerd is het ook bijzonder veilig en bestaat er geen kans op verdrinkingsgevaar. Bovendien is het duurzaam omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn verrassend laag, zeker in vergelijking met een zwembad. De waterspeeltoestellen kunnen op een nieuwe locatie worden geplaatst maar ook in een bestaande situatie. Denk hierbij op de bassinrand of in een bassin. Daarmee wordt een ‘splash area’ gecreëerd. Ook kan een spray park in de toekomst makkelijk modulair worden uitgebreid, waardoor u de mogelijkheid hebt om uw gasten ieder seizoen te verrassen met een nieuw waterspeeltoestel.

Bent u benieuwd wat wij voor uw locatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

19 jul 2022 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: dagrecreatie, verblijfsrecreatie, attractieparken, zwembaden en gemeenten Bij Tarzan & Jane (BE) luiden ze de zomervakantie in met de komst van een nieuw Spray Park! Daar zijn diverse wa...
04 okt 2022 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: Zwembaden, Verblijfsrecreatie, Dagrecreatie In Zuid-Limburg ligt midden in het nationaal park “het Gerendal” de camping Vinkenhof. Tussen het zwembad en de eerste staanplaatsen ...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact