Nieuws

Het upgraden van uw peuterbad tot Splash Area

Leestijd: 2 minuten

Een bestaand of nieuw peuterbad in uw zwembad vernieuwen of uitbreiden en daarmee de speelwaarde voor uw bezoekers verhogen? Dan kunt u het bassin upgraden tot een Splash Area. De waterspeeltoestellen van Waterplay Solutions Corp. voegen speelwaarde toe aan het bassin en voeden de nieuwsgierigheid van kinderen met betrekking tot water.

Van peuterbad naar Splash Area
Waterattracties stimuleren spelenderwijs beweging, sociale contacten en (motorische) zelfontplooiing van kinderen. Dit zien we vooral terug bij Spray Parks. Door dit soort waterspeeltoestellen in een peuterbad of bassin te plaatsen, kunnen kinderen uren zoet zijn. Onze Spray Park waterspeeltoestellen zijn los te verkrijgen en te combineren met nieuwe en bestaande bassins, waardoor het een Splash Area wordt. De toestellen die wij aanraden voor de Splash Area zijn gericht op fantasieprikkelend leren, op een rustige en toegankelijke manier. Dit soort toestellen bevorderen de hand-oogcoördinatie en fijne & grove motoriek, op een speelse manier. Onder andere deze toestellen passen we vaak toe in een peuterbad:

Kantelemmers
Kantelemmertjes kiepen willekeurig; kinderen weten nooit wanneer er water naar beneden komt. Zij willen eronder staan als ze kiepen of misschien juist niet. Dat maakt de kantelemmertjes zo spannend. De nozzle bovenop de paal geeft daarnaast een grote boog met water.

Funbrella
De Funbrella is een kolom die iets groter is dan de peuters zelf en maakt een paraplu van water. Kinderen kunnen zich hier goed onder verstoppen, tegen de paal leunen en hun handen door het water steken om te ervaren wat er dan gebeurt. Zij maken zo de eerste stappen naar het watervrij worden.

Waterfall
De Waterfall bestaat uit modulaire elementen die kunnen draaien, kantelen en stuwen. Kinderen kunnen hier individueel of samen spelen en ontdekken spelenderwijs hoe ze de waterstroom door geulen en in kantelemmers kunnen leiden. Ook kunnen ze gaten blokkeren, waardoor er een grotere waterstroom ontstaat of het water kan worden tegengehouden met blokkades. De Waterfall voedt de nieuwsgierigheid van peuters met betrekking tot water. Lees hier meer over de Waterfall.

upgraden peuterbad

Een Splash Area voor uw doelgroep
Een activeringsknop aan de rand van het peuterbad zorgt ervoor dat kinderen zelf invloed uit kunnen oefenen op de werking van de toestellen. Dit prikkelt hun fantasie. De vormgeving en indeling van het peuterbassin kan volledig naar wens worden aangepast. Zo wordt elk peuterbad een spetterende attractie, die past bij de doelgroep(en) die u wilt aanspreken. Bij Sportcomplex De Soeverein in Lommel (België) realiseerden we onlangs een Splash Area. Lees hier meer over dit project.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Splash Area voor uw zwembad? Neem gerust contact op met Jordy, onze Accountmanager België. Wilt u daarnaast op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Watergames & More? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Neem contact op
Nieuwsbrief