Nieuws

Spray Parks in de openbare ruimte: een veilige manier van openbare recreatie

De temperaturen in Nederland stijgen. Daardoor treedt er steeds vaker blauwalg op in openbaar zwemwater, zoals in dit artikel van Kassa ook wordt beschreven. Om de bewoners binnen uw gemeente toch een veilige openbare waterspellocatie aan te bieden, is gezuiverd water de oplossing. Spray Parks zijn een verrijking voor de omgeving en bieden een veilige speelomgeving in de openbare ruimte.

Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud individueel of in groepsverband kunnen spelen. Kinderen worden keer op keer verrast door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien.

Water van kwaliteit
In tegenstelling tot een zwembad, waar een grote waterbehandelingsinstallatie nodig is, heeft een Spray Park minder impact qua kosten, maar wel dezelfde waterkwaliteit. De waterbehandelingsinstallatie van een Spray Park zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water constant op peil wordt gehouden. Dit gaat geheel automatisch, waardoor het tijd bespaart. Daarnaast is het met een aanwezige internetverbinding mogelijk om de kwaliteit van het water op afstand te monitoren en eventueel bij te sturen.

Openbaar Spray Park Capelle aan den IJssel

Daarnaast wordt het water opgevangen en hergebruikt en schakelen de toestellen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn. Dit zorgt voor een duurzame speelomgeving. Het lage water- en stroomverbruik en het ontbreken van een complexe waterbehandelingsinstallatie zorgen voor verrassend lage start- en exploitatiekosten.

Geen verdrinkingsgevaar
In een Spray Park kunnen kinderen veilig spelen met water. Het water komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd in de aanwezige afvoerputten. Er is dus geen waterdiepte in het Spray Park aanwezig, waardoor er geen verdrinkingsgevaar kan ontstaan. Bovendien bevat de ondergrond voldoende slipweerstand om onnodig uitglijden te voorkomen. Dat maakt een Spray Park geschikt voor alle leeftijden, zonder dat er verplicht toezicht gefaciliteerd moet worden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een Spray Park in uw gemeente? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Daarnaast kunt u ons volgen op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact