Nieuws

Een aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de stad

De leefbaarheid van een stad bepaalt de belevingskwaliteit voor bewoners en de aantrekkingskracht voor bezoekers, wat uiteindelijk goed is voor de economie en veiligheid van een stad. In de huidige participatiesamenleving is buitenruimte in de stad belangrijk voor de belevingskwaliteit, onder andere van gezinnen. Overheden spelen een essentiële rol in het sociaal, economisch en cultureel aantrekkelijk maken van een stad. Een gezinsvriendelijke gemeente biedt idealiter veilige en gezonde speel- en ontmoetingsplekken, welke bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Het realiseren van interactieve speelplaatsen, die de stad plezierig en sociaal georiënteerd maken, is daardoor een trend geworden in onze steden.

aantrekkelijke buitenruimte

De voordelen voor de inwoners van een stad
Kinderen zijn veel zintuiglijker ingesteld en hebben daardoor andere behoeften dan volwassenen in een stad. Voor hen is het belangrijk om te kunnen voelen, te zien en om invloed uit te kunnen oefenen op hun (speel)omgeving. Het spelen met water vervult deze behoefte en kinderen voelen zich dan ook van nature aangetrokken tot water. Spetteren, het verplaatsen van water met raderen en het verleggen van stromen: het zijn allemaal belangrijke ontdekkingen en interessante speelaanleidingen. Ook stadse speelplaatsen kunnen hierin voorzien, in de vorm van een Spray Park: een waterspeelplaats met o.a. interactieve waterspuiters en fonteinen. Een Spray Park speelt in op de fascinatie van kinderen, zet aan tot langdurig en veel bewegen en biedt bovendien een veilige en gezonde speelomgeving, voor de kinderen zelf én voor het milieu.

Een Spray Park biedt een relatief eenvoudige oplossing voor het faciliteren van een sociale ontmoetingsplaats voor gezinnen in de stad. Bovendien draagt het bij aan minder hittestress, een hogere belevingskwaliteit en een verbetering van de gezondheid. Dit maakt het een aantrekkelijke verrijking voor de openbare ruimte. Benieuwd wat een waterattractie kan betekenen voor uw gemeente? Neem contact op voor advies op maat: +31 (0) 79 206 5060.

aantrekkelijke buitenruimte

Dé partner voor spelen op, rond, met en in water
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact