Nieuws

Spelen met water zonder verdrinkingsgevaar: een Spray Park is de oplossing

Van 17 april tot en met 17 mei 2019 is het de Nationale Maand van de Zwemveiligheid. Deze campagne is een initiatief van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid en is bedoeld om extra aandacht te vragen voor het belang van een veilige zwemomgeving. Watergames & More biedt een manier om zónder verdrinkingsgevaar met water te spelen en bovendien de attractiewaarde van een locatie te verhogen: een Spray Park.

nationale maand van de zwemveiligheid

Wat is een Spray Park?
Een Spray Park is een (indoor of outdoor) waterspeelplaats met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee individueel of in groepsverband kan worden gespeeld. Het waterspel wordt buitengewoon interactief door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolg relaties en elementen die 360° kunnen draaien.

nationale maand van de zwemveiligheid

Een veilige speelomgeving
Kinderen kunnen in een Spray Park onbezorgd spelen. Het water komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd in de aanwezige afvoerputten. Er is daardoor nooit stilstaand water in het Spray Park aanwezig en dus geen verdrinkingsgevaar. Bovendien bevat de ondergrond voldoende slipweerstand om onnodig uitglijden te voorkomen. Een Spray Park is daardoor geschikt voor alle leeftijden, zonder dat er verplicht toezicht gefaciliteerd moet worden.

nationale maand van de zwemveiligheid

Overige voordelen van een Spray Park
Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden. Bovendien is een Spray Park duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt. Toestellen kunnen ook relatief eenvoudig worden verwisseld of uitgebreid, waardoor vernieuwingen voor toekomstige seizoenen makkelijker zijn. Zo kunt u keer op keer uw bezoekers verrassen.

Bent u benieuwd hoe een Spray Park de attractiewaarde van uw locatie op een veilige manier verhoogd? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u graag op de hoogte blijft van ontwikkelingen van Watergames & More.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact