Nieuws

Spray Park Gemeente Capelle aan den IJssel wint Circulair Spelen Award 2020

Leestijd: 2 minuten
Interessant voor: gemeenten

In het Capelse Schollebos heeft Watergames & More een openbaar Spray Park gerealiseerd, De Watervallei genaamd. Deze interactieve waterspeelplaats biedt kinderen van alle leeftijden speelplezier. De kinderjury van de Circulair Spelen Award 2020 stemde dan ook massaal voor waterspeeltuin De Watervallei. Op woensdag 1 juli 2020 namen wethouder Ans Harthagel en kinderburgemeester Naomi Vermeulen van de gemeente Capelle aan den IJssel de prijs in ontvangst.

Circulair Spelen Award 2020
Dit jaar organiseerde Vakblad Stad en Groen voor de tweede maal de Circulair Spelen Award. Deze prijs voor de leukste gerealiseerde speelplek van Nederland met circulaire waarden, is bedoeld om spelen in de openbare ruimte een speels duwtje in de rug te geven. De vakjury bestond uit negen kinderen. Met kinderlijke eerlijkheid zijn de inzendingen beoordeeld, en De Watervallei als winnaar gekozen. Bekijk hier het persbericht.

Totstandkoming project
De afdeling Stadsbeheer wilde méér realiseren dan een traditionele speelplaats. Een moderne, innovatieve speelplaats met water zou de buitenruimte een kwaliteitsimpuls geven, én kinderen heel veel (water)speelplezier. Het kindercollege van de gemeente dacht mee over de naam van het Spray Park -De Watervallei- en opende het, in juli 2019. Kinderminister Mariam Yousf zei tijdens haar openingstoespraak: “In Capelle heb je leuke speelplaatsen, maar eentje met water miste nog. Vooral in de zomer is het superleuk om lekker met water te spelen. Waterspeelplaatsen kom je alleen op vakantie tegen. Sommige kinderen in Capelle kunnen helaas niet op vakantie dus een speelplek met water in de buurt is dan helemaal leuk.” Kinderburgemeester Naomi Vermeulen was ook aanwezig bij de uitreiking op 1 juli 2020 en liet weten erg verheugd te zijn met de Award:

De speelplek is heel erg groot en ik ben er heel erg blij mee.”

– Kinderburgemeester Naomi Vermeulen –

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen met de Circulair Spelen Award. Foto: vakblad Stad en Groen.

Het ontwerp
Het Spray Park is in overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel qua gebruik en vorm geoptimaliseerd voor de openbare ruimte. Daarnaast is er rekening gehouden met de ontwikkelniveaus en speelvoorkeuren van diverse leeftijdsgroepen. Zo zijn er voor jongere kinderen rustige, lage toestellen geplaatst van onze partner Waterplay Solutions Corp. en voor oudere kinderen grotere, actievere toestellen. Er ligt een slipvaste, vlakke vloer en het water wordt direct afgevoerd. Hierdoor is het park ook geschikt voor de allerjongsten en kinderen in een rolstoel.
Bovendien is het circulair en duurzaam: Nagenoeg al het water wordt opgevangen, gezuiverd & hergebruikt. Bovendien schakelen de toestellen zichzelf uit als er geen kinderen spelen, wat het water- en energieverbruik laag houdt.

Groot succes
Sinds de opening is Spray Park De Watervallei een groot succes gebleken. Wethouder Ans Hartnagel raadt het iedere gemeente aan:

Eerlijk is eerlijk, het is best wel een investering geweest, maar gelukkig hebben wij binnen Capelle iedereen weten te overtuigen van de meerwaarde van deze speelplek. Inmiddels zijn diverse andere grote gemeenten al wezen kijken, zoals Utrecht en Rotterdam. Ik ben heel enthousiast over de Watervallei en deze prijs is hiervan een mooie erkenning.”

– Wethouder Ans Hartnagel –

Uitreiking Circulair Spelen Award 2020. Vlnr: Wethouder Ans Hartnagel, Kinderburgemeester Naomi Vermeulen, Jordy Kleinendorst van Watergames & More en vakredacteur Willemijn van Iersel. Foto: vakblad Stad en Groen.

Een Spray Park in uw gemeente
Wilt u ook een spetterende waterspeeltuin in uw gemeente om bij te dragen aan de verrijking van de openbare ruimte? Bekijk onze productpagina of neem gerust contact met ons op. Als u op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen van Watergames & More, volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact