Nieuws

Openbaar Spray Park Capelle aan den IJssel een verrijking voor de omgeving

De gemeente Capelle aan den IJssel is bezig met een prestigeproject om de gemeente op te knappen. Als onderdeel daarvan gaat Watergames & More een openbaar Spray Park realiseren in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Het Spray Park zal dit stuk openbare ruimte aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers.

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken door water en worden gevoed door nieuwsgierigheid. Een Spray Park in de openbare ruimte is dan ook een verrijking van een kindvriendelijke stad of gemeente. Kinderen kunnen er spelen met water en genieten van zomerse dagen zonder op vakantie te gaan. Het Spray Park zet aan tot langdurig bewegen en creëert zo een gezonde speelomgeving. Daarnaast biedt het een sociale ontmoetingsplek voor de ouders.

De voordelen van een openbaar Spray Park

Veiligheid & Toezicht
In de openbare waterspeelplaats kunnen kinderen onbezorgd spelen. De ondergrond biedt voldoende slipweerstand, waardoor onnodig uitglijden wordt voorkomen. De watertoestellen hebben geen scherpe randen en kunnen bovendien tegen een stootje. Doordat het aanwezige water direct wordt afgevoerd in de aanwezige putten ontstaat er geen verdrinkingsgevaar en hoeft er geen toezicht gefaciliteerd te worden door de gemeente.

Onderhoud, kosten & milieu
De poedercoating van de watertoestellen is ontworpen om de elementen te weerstaan en is bestand tegen extreme klimaattemperaturen, vocht en UV-straling. Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn hierdoor verrassend laag.

Er zijn weinig chemicaliën nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden en de toestellen in het Spray Park worden alleen geactiveerd als er kinderen aan het spelen zijn. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

openbaar Spray Park

Rolstoelvriendelijke waterspeeltuin
In het openbare Spray Park in Capelle aan den IJssel zijn alle kinderen welkom: de waterspeelplaats wordt namelijk ook volledig rolstoelvriendelijk ingericht. De vloer wordt geheel vlak afgewerkt en de speelplaats is vrij van drempels en opstaande randen. Tussen de toestellen wordt voldoende ruimte vrijgelaten en alle activeringsmechanismen zullen op handhoogte geplaatst worden, zodat iedereen de interactieve elementen gemakkelijk kan bedienen. Een aanwinst voor de openbare ruimte.

Een Spray Park in uw gemeente
De werkzaamheden aan het Spray Park in het Schollebos zullen binnenkort worden gestart. Naar verwachting wordt het Spray Park voor dit zomerseizoen opgeleverd. Wilt u ook een spetterende waterspeeltuin in uw gemeente om bij te dragen aan het opleuken van de openbare ruimte? Bekijk onze productpagina of neem gerust contact met ons op. Als u op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen van Watergames & More, volg ons dan op LinkedIn en Twitter of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact