Nieuws

Outdoor Spray Park in het Duitse Zwembad Copa Ca Backum

Leestijd: 1,5 minuut

Als onderdeel van een grootschalige verbouwing van Zwembad Copa Ca Backum (in het Duitse Herten, bij Dortmund en Essen), heeft Watergames & More een outdoor Spray Park opgeleverd. Vanaf dit seizoen kunnen bezoekers hun hart ophalen aan 150 m² speelplezier en waterpret.

Het eerste contact voor deze opdracht werd gelegd op de Interbad beurs in Stuttgart, in oktober 2018. Na een prettige kennismaking en een uitgebreide introductie over Spray Parks, is er toegewerkt naar een ontwerp dat aansloot bij de wensen en eisen van de opdrachtgever. In het voorjaar van 2020 is het Spray Park gerealiseerd.

Turn-key
Watergames & More heeft het project turn-key opgeleverd, wat de opdrachtgever het voordeel bood om volledig ontzorgd het realisatietraject te doorlopen. Niet alleen de levering en montage van de toestellen, maar ook de benodigde werkzaamheden daaromheen zijn door Watergames & More geregeld. Het Spray Park is aangesloten op de reeds bestaande waterbuffer van Copa Ca Backum.

Waterspeeltoestellen
Het Spray Park is 150 m² (296 m² inclusief overspray zone) en bevat waterspeeltoestellen zoals de Sneaky Soaker (kantelemmers), drie Splash Blasters (waterkanonnen), een Crow’s Nest met Calypso (een nautische mast met een voorsteven van een schip), diverse grondspuiters en een Magnif-Eye (een watertoestel dat geïnspireerd is op een vergrootglas en 360° kan draaien).

De waterspeeltoestellen zijn dusdanig gepositioneerd, dat er drie zones zijn: voor 0-4 jaar, voor 5-8 jaar en voor 9-12 jaar. Voor de jongere kinderen zijn er rustige, lage sproeiers en voor de oudere kinderen grotere en actievere toestellen. De genoemde leeftijdsgrenzen zijn echter niet absoluut: de voorkeur van een kind voor waterspeeltoestellen is deels afhankelijk van de ontwikkeling en het karakter van het kind. Afhankelijk van de speelbehoefte kunnen kinderen zich vrij verplaatsen over en tussen alle zones van het Spray Park.

Meer informatie?
Meer weten over dit project of over de mogelijkheden om op uw eigen locatie een Spray Park te realiseren? Neem contact met ons op.
Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact