Nieuws

Verkoelende recreatie in de warme zomers

Interessant voor: recreatieondernemers
Leestijd: 1 minuut

Twee recreatieparken, Familiepark Drievliet en Museumpark Historyland, zochten naar een manier om ook in de lange, warme zomers bezoekers te trekken. Door verkoeling aan te bieden, middels Spray Parks, hebben deze parken het aantal bezoekdagen per jaar voor hun doelgroep aanzienlijk verhoogd én hun attractiewaarde verhoogd. Lees meer…

Op een warme zomerse dag zoeken recreanten ter verkoeling graag het water op. Familiepark Drievliet en Museumpark Historyland wilden hierop inspelen. Door bezoekers een waterrijke, verkoelende faciliteit te bieden, kunnen ook op warme dagen de bezoekersaantallen op peil blijven. Deze twee parken kozen voor Watergames & More Spray Parks: interactieve waterspeelplaatsen met combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien.

Naar zeggen van Familiepark Drievliet is het Spray Park een welkome toevoeging op het attractieaanbod van het park. Vanwege de doelgroep van het park, is het Spray Park opgedeeld in drie zones. Hierin kunnen verschillende leeftijdsgroepen naast elkaar spelen. In hete zomers kunnen de bezoekers van het park nu afkoelen in het Spray Park. Maar ook op de minder hete dagen biedt het Spray Park veel attractiewaarde: Al vanaf 15 graden spelen kinderen namelijk graag buiten met water.

Stichting Historyland wilde geen zwembad in het museumpark, maar wel een waterattractie. De stichting vond het belangrijk dat de attractie makkelijk te behandelen en te onderhouden is. Het Spray Park bleek het ideale alternatief voor een zwembad. Sinds de realisatie kunnen de bezoekers van het museum in de zomer genieten van de interactieve waterspeelplaats, die een water spuwende dinosaurus als middelpunt heeft, passend bij het thema van Historyland. Naast het voordeel dat een Spray Park bijzonder onderhoudsvriendelijk is, heeft het een laag water- en stroomverbruik, waardoor de start-, exploitatie- en onderhoudskosten verrassend laag zijn. Lees hier meer over dit Spray Park en bekijk de video over de belevingswaarde.

Spray Parks van Watergames & More
Doordat een Spray Park volledig naar wens kan worden samengesteld, kunnen zowel oudere als jongere kinderen, individueel of in groepsverband op een Spray Park spelen. Het water uit de sproeiers komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd, waardoor het een veilige speelomgeving biedt en er geen toezicht gefaciliteerd hoeft te worden. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

Een Spray Park biedt een relatief eenvoudige oplossing voor het verhogen van de attractiewaarde en het bieden van verkoeling in warme zomers. Benieuwd wat een waterattractie kan betekenen voor uw locatie? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact