Nieuws

Investeren in spelen, bewegen & ontmoeten

Interessant voor: Gemeenten

Leestijd: 1 minuut

Onlangs riep de branchevereniging Spelen en Bewegen gemeenten op om te blijven investeren in speelplekken en een beweegvriendelijke openbare ruimte. Deze zomer gaan Nederlanders namelijk massaal op zoek naar recreatie in eigen buurt of land. Het bieden van een veilige en passende manier van vermaak is van grote waarde voor de belevingskwaliteit van een stad; dit maakt een gemeente voor zowel bewoners als toeristen uit eigen land aantrekkelijk.

Spelen, bewegen & ontmoeten
Een inspirerend voorbeeld van een leuke en veilige manier van recreatie & buiten bewegen is een waterspeeltuin, ook wel Spray Park genoemd. Een Spray Park bevat onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud individueel of in groepsverband kunnen spelen. Combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien, maken het spel bijzonder interactief. Voor de ontwikkeling van kinderen is dit essentieel: het zorgt o.a. voor een goede motoriek, een gezonder gewicht en de ontwikkeling van sociale vaardigheden. En terwijl kinderen in het Spray Park vrij spelen, biedt de waterspeeltuin voor ouders een sociale ontmoetingsplaats.

Openbaar Spray Park Capelle aan den IJssel

Veiligheid
Er is op een Spray Park voldoende ruimte voor inrichting volgens de 1,5 meter maatschappij. Bovendien is het water van zwembadkwaliteit en de vloer slipvast gemaakt. Daarnaast wordt het water direct afgevoerd, waardoor er geen waterdiepte (en dus geen verdrinkingsgevaar) is.

nationale maand van de zwemveiligheid

Duurzaamheid
Ook aan de duurzaamheid is gedacht: Nagenoeg al het water wordt opgevangen & hergebruikt en de toestellen schakelen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn, wat het water- en energieverbruik laag houdt.

Een verrijking voor de openbare ruimte
Spray Parks kunnen daarom een gepaste uitkomst bieden in de 1,5 meter maatschappij. Het biedt een veilige speelplaats, een sociale ontmoetingsplaats en een kosteloos alternatief voor gezinnen die niet op vakantie kunnen. Bovendien draagt het bij aan minder hittestress, een hogere belevingskwaliteit en een verbetering van de gezondheid. Dit maakt het een aantrekkelijke verrijking voor de openbare ruimte.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact